Let op! Europa wordt een eenheid

Feike ter Velde • 75 - 1999/2000 • Uitgave: 17
Europa: bij uitstek het gebied van oorlogen, ideologieën, opkomende en weer verdwijnende rijken en heersers. Sinds het uiteenvallen van het Romeinse Rijk en de opkomst van een machtige kerk in Rome daarvoor in de plaats, bleef Europa geen politieke eenheid.
Nu is dat snel aan het veranderen. De Europese Unie bouwt aan de eenwording van Europa, met één munt - de Euro - en op weg naar één regering. Door de jaren heen is dat vanuit Gods Woord door bijbelgetrouwe christenen altijd verwacht. Het in 1866 geschreven boekje door H.C. Voorhoeve, "De Toekomst van onze Heere Jezus Christus" beschrijft het toekomstige herstel van Romeinse Rijk dat samenvalt met de terug der Joden naar het land dat men toen Palestina noemde. Dit boekje werd geschreven als de uitleg van de profetieën van de heilige Schrift. Nu, meer dan een eeuw later is het allemaal in vervulling gegaan.

Ook op andere plaatsen kwam de gedachte op van een verenigd Europa, het samensmelten van de Europese economieën om dan vervolgens de autonomie van elk land op te offeren aan een politieke eenheid - het verenigd Europa. Deze gedachte was sterk aanwezig in de jaren '30 in Nazi-Duitsland. Hitler sprak veel over Europa in zijn grote redevoeringen. Hij zweepte het volk op, verklaarde zijn militaire operaties vanuit de noodzaak tot een "verenigd, voorspoedig en vrij Europa". De Nazi's hadden alle plannen al uitgedacht en op papier klaar, compleet met de Europese munt, een centrale Europese bank en een industrie- en landbouwbeleid, alsmede een milieubeleid.

In dit "Europese ideaal- van de Nazi's moesten echter eerst de Joden in heel Europa worden uitgeroeid. Zij pasten daar niet in. Toen de zes miljoen waren omgebracht kwam de helse machine tot stilstand. De ideeën over het verenigde Europa echter bleven bestaan. Europa herrees uit de as van de holocaust en bouwde voort aan haar ideaal: Europa: verenigd, voorspoedig en vrij.

Maar de Joden zijn er nog. Uit de as van de holocaust herrees de staat Israël. De God van Israël heeft een plan. Hitler en de zijnen kenden dat plan ook. Zij hadden het vernomen uit het rijk der duisternis en schaarden zich onder de banier van Satan, de overste dezer wereld, om de Joden uit te roeien en Gods plan te verijdelen. Niet het Duizendjarig Vrederijk van de Vredevorst, Jeshua Messiah, maar het duizendjarig vrederijk, zoals hij het zelf noemde, van Adolf Hitler moest in Europa worden gegrondvest. Wodan en Donar, de goden van Europa, zouden heersen.

Europa groeit in snel tempo in eenheid en in macht. Maar rond Israël trekken tegelijkertijd de machten der duisternis samen. Jeruzálem is het brandpunt en wordt dat steeds meer. Europa wil meepraten over Israëls vrede, de Paus wil ook meepraten. Hij reist er binnenkort naar toe. Alle ogen richten zich binnenkort op Jeruzalem. Israël en Jeruzalem passen niet in de ideologie van een verenigd Europa. Israël zoekt hopeloos naar vrede en sluit politieke akkoorden, zonder Israëls Vredevorst, Jeshua Messiah. Maar de Antichrist zal komen en zal trachten af te maken wat Hitler begon. Maar Israël Gods zal Zijn volk bewaren, door de grote verdrukking heen. Er komt een 'dag van de benauwdheid van Jacob' Jer.30:7). Het aftellen is begonnen!

Feike ter Velde