Lees en Weet (slot)

Johan M. Zijlstra • 91 - 2015 • Uitgave: 14/15
In Het Zoeklicht nr. 9 stond de laatste opgave van Lees en Weet. U heeft nog de juiste antwoorden, de namen van de winnaars en laatste reacties van ons tegoed.

De oplossing van Lees en Weet 38 (Het Zoeklicht nr. 9) luidt:

Mijn naam is Elia uit Tisbe. U leert mij kennen in 1 Koningen 19. Ik moest het woord richten tot koning Achab en naar de beek Kerit gaan. Ik kon daar niet blijven, omdat de beek droogviel. Het letterlijke hoogtepunt in mijn leven is het Karmelgebergte, de berg Horeb. Mijn geestelijke hoogtepunt was de triomf voor de naam van God op de Karmel. De stille werker die ik noem is Obadja.

Reacties

Heel hartelijk dank voor de vele plezierige en leerzame uren die we, mijn vrouw en ik, hebben beleefd bij de soms moeilijke opgaven. We zullen ze missen. (GBDvS te W)
’t Zal wel een verkeerd trekje van mij zijn, toch ben ik blij dat ik het een ander – u dus – moeilijk heb gemaakt.

Jammer dat U ophoud met Lees en weet, heb er erg veel van geleerd en ook van genoten. Hartelijk dank voor deze rubriek in het zoeklicht. Hoop dat we nog veel van U mogen horen en lezen tot opbouw. (RWdB te B)
Uit de Bijbel leren en van de Bijbel genieten, dat is alleen maar mooi.

Wat jammer dat dit niet voortgezet wordt, we vonden het erg interessant en leerzaam, maar ja, aan alles komt een einde, zo ook aan deze Lees-en-Weet-afleveringen. Onze hartelijke dank aan ds. Zijlstra (J en MPvdH)

Jammer dat het nu is afgelopen. Maar Gods Woord houdt eeuwig stand en zal geen duimbreed wijken. (LJ te H)
Geen duimbreed? Minder dan een etzba (Hebr. vingerbreedte, oftewel ter breedte van zes rijpe gerstekorrels) (Jeremia 52:21)

Johan M. Zijlstra