Lang leve de vrijheid!

Martin Penning • 95 - 2019 • Uitgave: 1
Vrijheid is een groot goed. Leven in een land waar vrijheid van meningsuiting en godsdienst is, is een zegen. Maar vrijheid kan ook doorslaan. Als land zijn we op een glijdende schaal terechtgekomen, want door onze vrijheid zijn grenzen verdwenen en doet ieder mens wat goed is in zijn eigen ogen.

In onze samenleving gaan we voor eigen-ik en voor wat bij mij past en goed voelt. Ons land is een land waar niemand enig gezag meer erkent en regelgeving als betuttelend en bemoeizuchtig wordt ervaren.

Aangemoedigd
De gevolgen zijn groot. De verschillende vormen van verslavingen en depressies onder jonge mensen neemt toe. Maar ook de gevolgen rond de instelling van het huwelijk tussen een man en vrouw staat zwaar onder druk. Huwelijksontrouw wordt zelfs in ons land aangemoedigd. Helaas zijn kinderen van deze ontwikkeling de dupe.

In onze vrijheid omarmen we ook vele goden; Allah, Boeddha, Brahma. Ze zijn allemaal van harte welkom. Maar als het gaat om God, de Schepper van hemel en aarde, Die Zijn Zoon geschonken heeft aan deze zondige wereld, wordt Hij uit ons land verdreven.

Echte vrijheid
Lang leve de vrijheid! Maar deze vrijheid is een schijnvrijheid en de gevolgen hiervan zullen niet uitblijven. Want de mens wordt door deze vrijheid niet gelukkiger en we zien om ons heen dat het kwaad en de intolerantie onder mensen aan het toenemen is.
Wat een bevrijding als we bevrijd worden van ons eigen ego en in de vrijheid van de Heere Jezus mogen leven.

In dit eerste nummer van het nieuwe jaar staan we stil rondom het thema ‘Maatschappelijke ontwikkelingen in het licht van de Bijbel’. Dit is ook het thema van een nieuwe seminar die vanaf januari gaat starten. In dit Zoeklicht vertellen we u hier meer over. U bent van harte welkom om één van onze seminars te bezoeken.

Martin Penning