Laat uw licht schijnen

Peter de Haan • 93 - 2017 • Uitgave: 5
In dit nummer leest u een interview met Frans de Lange. Tot voor kort werd hij ook wel de ‘biddende burgemeester’ genoemd. Hij kon zijn geloof niet thuislaten. Er was veel media-aandacht voor hem toen hij stopte als burgemeester van Elburg. Hij zette namelijk een stap die maar weinig mensen verwachten van een bestuurder. De Lange ging aan de slag voor een online zendingsorganisatie, om zo nog meer een getuige te kunnen zijn van zijn Redder.
Nu kunnen we niet allemaal burgemeester worden en hoeven we ook niet allemaal de (binnenlandse) zending in. Maar wat we wel kunnen doen is ons geloof niet thuis laten, maar meenemen bij de dingen die we doen.
Daarvoor geven we u in dit nummer concrete handvatten. Dirk van Genderen schrijft in deze aanloop richting de verkiezingen dat er voorbidders nodig zijn voor ons land, zoals Ezechiël dat was voor Israël. (Over Ezechiël en Israël leest u trouwens ook een goede Bijbelstudie.) Ook leest u een oproep om uw licht te laten schijnen, zelfs in het stemhokje. U kunt verschil maken door juist nu Gods licht te laten zien aan de mensen om u heen. En dat is nodig in deze wereld, dit land, uw straat.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht