Krachtige medicijnen

Jan van Barneveld • 95 - 2019 • Uitgave: 2
Wat gaat er gebeuren nadat het omstreden verdrag van Marrakesh wordt getekend en als bindend wordt gehanteerd? Hoe is ‘de stand’ met de islamisering van Nederland? Is er een geweldloos, heilzaam en effectief medicijn tegen de islamisering?

De bekende historicus Walter Laqueur waarschuwde een paar jaar geleden al: “Dit zijn de laatste dagen van Europa”. De ook in ons land bekende moslimprediker Tariq Ramadan zei: “Islam is een Franse religie en Frans is een taal van de Islam”. Zo wordt Frankrijk bij de islam gevoegd. Zo gaat het in West-Europa.
De oorlog van de islam tegen het Westen is vlak na de dood van Mohammed in 632 begonnen. Spanje en Portugal werden al snel onder de voet gelopen door de jihadistische legers. Die waren vol van het ‘heilige vuur’ van hun religie. Deze opmars van de islam werd in 732 bij Poitiers in Frankrijk gestuit door Karel Martel. Een tweede jihadistische opmars werd op 12 september 1683 door de Poolse vorst Jan Sobieski bij Wenen een halt toegeroepen. Nu zitten we in een beslissende fase van de derde poging van de islam om het Westen onder de ban van de sharia (de islamitische wetgeving) te brengen. De wapens van deze, derde overval van de islam zijn anders en meer effectief dan de oorlogen van de vorige twee aanvallen.

Moskeeën verschijnen, kerken verdwijnen
De ‘oorlog-jihad’ is al eeuwen aan de gang. Ook nu speelt Turkije een bedenkelijke rol in deze eeuwenoude oorlog. De islamisering is sinds de jaren ‘70 sterk toegenomen. Het Westen, en helaas ook de kerken, had geen wapen of weerwoord. De Reformatie was door Gods genade een goede weerhouder. In moderne termen kunnen we deze opwekkingsbeweging niet alleen zien als een krachtig antwoord aan de rooms-katholieke kerk maar ook als een muur tegen de islam. Het Woord van God kwam weer centraal te staan in veel kerken. Nu is de islam de gevaarlijke tegenstander. Wij zitten middenin de derde stormloop van de islam op het Westen. De ‘oorlog-jihad’ is voorlopig vervangen door de baarmoeder-jihad en de immigratie-jihad. Door het Westen te overstromen met moslims uit Afrika en het Midden-Oosten werkt de islam aan een ‘stille’ overname van het Westen. De neergang van de kerken heeft een geestelijk vacuüm veroorzaakt dat gedeeltelijk door de islam wordt opgevuld. Hoever zijn de jihadisten nu al gekomen?

Een paar voorbeelden
• In Londonistan (Londen) zijn de laatste jaren ongeveer 450 nieuwe moskeeën gebouwd en 500 kerken gesloten. Een nieuw, modern geloof, het ‘multiculturalisme’, het samenvoegen van diverse culturen die zich binnen een samenleving aandienen is bewust maar vaker onbewust de religie van de moderne mens. ‘Moet kunnen’, is het wachtwoord.
• In veel plaatsen domineert de minaret met de halvemaan in plaats van het kruis op de kerktoren.
• Hugo Bos, een strijder voor het behoud van de Nederlands-christelijke cultuur zucht: “Over 30 jaar is Nederland een moslimland”. Ik hoor sommigen van u dieper zuchten: “Over 30 jaar pas?” In de tweede week van december 2018 heeft Hugo Bos door een overval ondervonden hoe reëel het gevaar is.
• In Frankrijk is IS (Islamitische Staat, een radicale moslimgroep) bezig met het ondergraven en veranderen van de Franse samenleving. In dat land bevinden zich ongeveer zeven miljoen moslims, waaronder ergens tussen de 10.000 en 20.000 ‘salafisten’, radicale moslims. In Franse voorsteden (banlieues) woonden vroeger veel Joden. Nu zijn ‘het zichtbare tekenen van de islamisering van Frankrijk’. De Israëlische regering onderkent het gevaar voor de Franse Joden en adviseert hen dringend en snel naar Israël te komen.
• Het verdrag van Marrakesh (Marokko) zet volgens tegenstanders een nieuwe deur open voor een grote golf van islamitische migranten. Het is weliswaar niet bindend. Maar (1) als bijvoorbeeld regeringen dit migrantenverdrag zouden aannemen, wordt het vanzelf bindend. Maar (2) als onze regering of de EU besluit om op grond van ‘Marrakesh’ meer moslim-migranten op te nemen, is er weer een hek van de dam.
• Wilders vindt dat de ‘Duitse autoriteiten de gevaarlijke dreiging van de islam onderschatten’. Hij is ook van mening dat niet alleen Frau Merkel, maar de meeste politieke machthebbers verantwoordelijk zijn voor de instroom van moslims in Duitsland. Maar ook in ons land en andere West-Europese landen. Laat onze regering toch oppassen. De toekomst zal leren of Wilders gelijk heeft. Ik hoop van niet.

Meer dan een religie
Er is een krachtig medicijn nodig tegen de islamisering van ons land. Maar eerst iets over de motivatie van de jihadisten. Het heilige boek voor moslims is de Koran. Het woord ‘koran’ houdt verband met lezen. Volgens de islamitische traditie, de Hadith, is de Koran door de engel Gabriël in opdracht van Allah aan Mohammed voorgelezen. Letterlijke inspiratie, zouden wij zeggen. Voor moslims heilig. De Koran heeft 114 soera’s (hoofdstukken). Gerangschikt van groot naar klein. In de vertaling van prof. Dr. J.H. Kramer is soera 2 de grootste. Soera 1 heeft maar zeven verzen en heet ‘de Openende’. Een moslim kent absoluut gezag toe aan de Koran, het Woord van Allah.

De islam is meer dan een religie. Het is de gezaghebbende basis voor het politieke, sociale en culturele leven. Alles moet voor een moslim in dienst staan van de jihad, de ‘heilige oorlog’, de strijd om de wereldheerschappij van Allah onder de sharia, de islamitische wetgeving. We citeren nu een paar verzen (soera’s) uit de Koran:
• “Bestrijdt hen die niet geloven in Allah, noch in de Laatste Dag, die niet verboden stellen wat Allah en Zijn Boodschapper (Mohammed) verboden hebben gesteld en zich niet voegen naar de wezenlijke godsdienst….totdat zij uit de hand de schatting opbrengen in onderdanigheid” (9:29)
• “Hij (Allah) is het, die Zijn Boodschapper (Mohammed) heeft gezonden met de rechte leiding en de wezenlijke godsdienst (de islam) om haar te doen triomferen over alle godsdienst, ook al weerstreven de genoten-gevers” (9:33 en 61:9).
• “O, gij die gelooft, bestrijdt de ongelovigen die u na staan en laat hen strengheid in u vinden. En weet dat Allah is met de vrezenden” (9:123).

Opwekking of oorlog
Oorlog dus! We gaan nu twee krachtige wapens voorstellen. Vreedzame medicijnen tegen islamisering en vrees. En voor nieuwe hoop en een nieuw begin. De oorlog tegen de islam is allereerst een geestelijke strijd. Paulus gaf dat aan: ‘Wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van deze duisternis, tegen de boze geesten in de hemelse gewesten’ (Efeze 6:12-13). Wat zijn de wapens in deze strijd? Twee van die wapens vinden we in de geschiedenis van Israël. Telkens als Israël zondigde door afgodendienst kwamen de Arameeërs, Edomieten, Filistijnen en andere felle haters over hen. Vaak verootmoedigde Juda zich. Telkens hoorde de HERE en kwam er verlossing. Dat gebeurde tijdens de richters en onder verschillende koningen. Naast diepe verootmoediging is intens gebed uitermate belangrijk.
Ook deze Bijbelse geschiedenissen zijn opgeschreven ‘als waarschuwing voor ons over wie het einde van de wereld is gekomen’ (1 Korinthe 10:6,11). Voor ons dus. Dit zijn de medicijnen/wapens voor de geestelijke neergang in Nederland.

Jan van Barneveld