Kleren maken de man

Peter de Haan • 90 - 2014 • Uitgave: 23
U kent de uitdrukking vast. Ik moest hieraan denken bij het lezen van de bijdrage van Paul Prijt. Kleren zeggen veel over wat we uitstralen. Dat kan sjofel zijn, maar ook heel stijlvol, comfortabel of juist wat stijver, sportief of deftig. Kleren uitzoeken voor een speciale gelegenheid, omdat je een goede (eerste) indruk wil maken. Houdt u dit eens in gedachten bij het lezen van Pauls artikel en denk eens na over wat u uit wilt stralen. Ga eens voor de spiegel staan en kijk eens welk kleed u om heeft.
Achterin dit nummer gaat het over een ander kledingstuk, de efod. Johannes de Heer heeft de vele onderdelen van de tabernakel toegepast op hun vervulling in Christus. Datzelfde zien we terug bij de efod.
Het is misschien wat te vroeg om na te denken over de kerstkleding, maar dat geldt niet voor het kerstnummer. Kijk snel op www.zoeklicht.nl/kerstnummer voor de inhoudsopgave en op pag. 6 waarvoor u dit nummer kunt gebruiken. Een kerstnummer weggeven in plaats van een kerstkaart, daarmee straalt u ook wat uit. Past dit bij dat kleed dat u in de spiegel heeft gezien? Ik hoop het van harte.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht