Kinderen van het licht

Frits Boekhoff • 95 - 2019 • Uitgave: 10
Het thema van de afgelopen Zoeklichtdagen was een gedeelte uit Filippenzen 2:14-16. Paulus roept op om te midden van een totaal doorgedraaide wereld als goed christen te wandelen, als kinderen van het Licht. Volgens de apostel doe je dat door vast te houden aan het Woord van God.

Dat vasthouden aan het Woord is best lastig. Immers, de normen en gedachten van deze wereld staan steeds vaker haaks op die van de Bijbel. Een paar voorbeelden ter illustratie.

Hoogste voldoening
De wereld gaat uit van een evolutie van miljoenen jaren, de Bijbel van een schepping door God in zeven dagen. De Bijbel geeft aan dat het huwelijk door God is ingesteld en een relatie betreft tussen man en vrouw. De seculiere wereld vindt alle relatievormen aanvaardbaar. Verder claimt de Bijbel dat er geen andere Naam is dan die van Jezus, door Wie de mens behouden kan worden. Tot slot leert de Bijbel dat het kennen en dienen van God de mens de hoogste voldoening in het leven geeft.

Het is duidelijk dat Bijbelse en wereldse standpunten steeds vaker tegengesteld zijn. De natuurlijke reactie van veel christenen vandaag is om deze tegenstellingen te bagatelliseren of zelfs te negeren. Feitelijk betekent dit, dat we de Bijbel maar dichtlaten of de uitleg aanpassen aan de huidige tijd. Laat je het Woord spreken, dan roept dat weerstand en minachting op ook door geloofsgenoten.

Vele denominaties
Wat de kerk nodig heeft zijn christenen die de hele Bijbel als het onfeilbare Woord van God erkennen. Over de uitleg verschillen vele denominaties van elkaar maar wat de ware christen met elkaar verbindt is ontzag voor het gezag van de hele Bijbel. Daar mogen we elkaar in vinden.

Het Zoeklicht is niet verbonden aan een bepaalde denominatie. Wij duiden maatschappelijke, politieke, wetenschappelijke en theologische ontwikkelingen in het licht van de Bijbel. Het Zoeklicht wil u helpen om vol te houden en vast te houden aan heel de Bijbel. Daar is alle reden toe!

Want Jezus zegt: “Ik kom spoedig; houd vast wat u hebt!”

Frits Boekhoff