Kijk eerst naar jezelf

Peter de Haan • 93 - 2017 • Uitgave: 17
Ik heb soms best te doen met kerkbestuurders. Kijk je op zondagmiddag naar de e-mail en dan zit de eerste klacht over de ochtenddienst er al tussen. Natuurlijk kijk je altijd of het punt van kritiek terecht is, maar soms stel je jezelf ook de vraag met welke hartsgesteldheid mensen in de dienst zitten (of tegenwoordig ook thuis meeluisteren).
Feike ter Velde viel het gebrek aan respect op. Niet alleen in de wereld om ons heen, maar juist ook tussen christenen. Els ter Welle heeft een hele serie geschreven over Spreuken 9:8, over het geven van kritiek. Daarbij geldt dat je eerst naar jezelf kijkt en naar de reden waarom je deze geeft. En dan is er nog de manier waarop je dat doet. Al deze stukjes kunt u teruglezen in de database op onze site (www.zoeklicht.nl/artikelen).
Het stuk van Paul Prijt over het klimaat sluit mooi op deze onderwerpen aan. En mocht u na het lezen van deze stukken nog verbeterpunten voor Het Zoeklicht zien, dan mag u deze natuurlijk met ons delen. Dat houdt ons scherp. Want ondanks dat het blad wordt gemaakt met veel gebed, wordt er met mensenhanden aan gewerkt. En ja, ook wij zijn feilbaar.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht