Kerst: feest van hoop

Peter de Haan • 91 - 2015 • Uitgave: 25/26
Wie nodigen we uit of waar gaan we heen tijdens de feestdagen? Gaan we weer gourmetten of fonduen, of wordt er uitgebreid gekookt en gebakken? Twee vragen die voor veel mensen symbool staan voor het kerstfeest. Voor sommigen bepaalt het antwoord op deze vragen hoe er wordt uitgekeken naar deze dagen, met zin of met tegenzin. Anderen vieren het liefst helemaal niets, ze hebben niks met gemaakte gezelligheid of te veel andere dingen aan het hoofd.
Aan al die mensen wil ik zeggen: Kerst is een feest van hoop. Hoop duidt op een nieuw begin. Jezus’ komst op aarde was meer dan het begin van de jaartelling. Het was het begin van het herstel van onze relatie met God. Door Hem werd dat herstel mogelijk en daardoor kunnen we echte rust, echte vrede vinden. We hoeven geen angst meer te hebben voor de toekomst.
Daarover kunt u in dit nummer van Het Zoeklicht meer lezen. We nodigen u uit om naar uzelf te kijken, naar de mensen om u heen te kijken en bovenal uw blik op God gericht te houden. Daardoor kun je zelfs in tijden van wanhoop toch hoop uitstralen.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht