Kansen

Peter de Haan • 88 - 2012 • Uitgave: 2
Vorig jaar stelden we Janneke van Vuuren aan u voor. Zij nam toen de uitvoering van het jongerenwerk over van Jacques Brunt. Vanwege persoonlijke omstandigheden, ze gaat komende maand trouwen en verhuist naar het zuiden van het land, moet ze nu al weer stoppen. Zij wordt opgevolgd door Ruben Hadders, die we achterin dit nummer introduceren. De eerste weken van dit jaar heb ik hem leren kennen als enthousiast, energiek en vol met ideeën. Hij ziet volop kansen om de boodschap van Het Zoeklicht ook bij jongeren onder de aandacht te brengen.
Wie ook volop kansen ziet, is Feike ter Velde. In de Tijdspiegel wijst hij op de kansen die we als christen hebben om juist in deze tijd van economische crisis een ambassadeur van Christus te zijn. In het Verhaal schrijft hij over George Müller, die dit in de praktijk bracht. In tijden van crisis wordt naar houvast gezocht. Reden temeer om uit te stralen dat wij van Christus zijn en vol vertrouwen naar Hem uitzien.
Els ter Welle heeft het over David. We kennen het verhaal van zijn overspel met Batseba. Maar we mogen ook weten van de nieuwe kans die hij weer krijgt van God. Wat we ook gedaan hebben, we mogen altijd bij Hem terugkeren. Daarbij is voor ons wel heiliging nodig, een proces van het afleggen van het vlees en het aantrekken van de gerechtigheid, zoals Jef De Vriese het omschrijft. Net als Noach staan we in een onzekere tijd, maar mogen we een boodschap van redding brengen. Ziet u ook kansen?

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht