Kalifaat en oliedom

Henk Schouten • 90 - 2014 • Uitgave: 20
Een kalief regeert over een kalifaat, een koning over een koninkrijk, een hertog over een hertogdom, een bisschop over een bisdom en over een oliedom regeert domheid. Het is een beetje spelen met woorden, maar ik denk soms wel dat de domheid regeert en dat tot in de hoogste regionen.

De wereld is geschokt en met angst vervuld wanneer ze beelden zien van onthoofdingen en andere gruwelijke zaken bedreven door IS. Wat schetst echter mijn verbazing, president Obama wist in een tv-toespraak te vertellen dat de Islamitische Staat ‘niet islamitisch’ is. Mijn vraag is dan: mag een niet moslim vertellen of iets wel of niet islamitisch is? Het wordt bedenkelijk wanneer andere dan de belijders van welke godsdienst dan ook gaan bepalen wat wel of niet tot hun godsdienst behoort.

Wat is dan wel islamitisch?
Al-Qaïda, Boko Haram, Ansar al-Sharia, Al-Sahbaab of de Taliban? Allemaal terreurorganisaties die niet kijken op een mensenleven meer of minder en zeggen geïnspireerd te zijn door de Koran. Waarin onderscheidt IS zich van deze organisaties? Het grote aantal slachtoffers? Mohammed zelf heeft aan een moordpartij deelgenomen waarbij het om ongeveer 600 mensen ging. Mohammed niet-islamitisch noemen is natuurlijk een farce.

Lijfsbehoud
Bij de coalitie de VS sluiten zich toch ook islamitische staten aan? Dan gaat het om heel andere zaken, gewoon om lijfsbehoud. Het IS-Kalifaat is opgericht om de zogenaamde koloniale grenzen te vernietigen. Regeerders van een aantal islamitische staten weten zich dan ook door IS bedreigt. De soennieten en de sjiieten hebben grote tegengestelde belangen. De IS is soenitisch, maar ook Saoedi-Arabië is soenitisch. De Saoedi’s zitten niet te wachten op de IS, om reden van lijfsbehoud trekken ze met de VS op, al is het feitelijk een lippendienst.

Wat is islamitisch?
Het mag duidelijk zijn dat de opmerking van Obama meer van politieke aard is en in het gunstigste geval uit een soort van wensdenken is voortgekomen. IS is wel degelijk islamitisch. Zij leven en handelen volgens de sharia. In Saoedi-Arabië worden jaarlijks tientallen mensen onthoofd. In Pakistan wil 78% van de bevolking dat de koran in strikte zin wordt nageleefd, in Jordanië 70%, een roep om de sharia wordt ook in onze steden meer gehoord.

Vrede
Een dialoog als het ‘samen zoeken naar waarheid ‘is bij de islam uitgesloten. Ze wordt als een ‘sjirk’ (heiligschennis of doodzonde) beschouwd. Dialoog is alleen geoorloofd als ‘taqiya’ (aanpassing of huichelarij). Eenvoudig gezegd, islamieten mogen liegen en bedriegen om de zaak van Mohammed en de islam te dienen. Zo zal de vriendelijke (euro-)moslim zeggen dat de islam een religie van vrede is en citeert Soera 5:32 ‘wie een mens doodt, het ware alsof hij het gehele mensdom gedood had.’
Moslims worden echter vanaf hun geboorte vertrouwd gemaakt met de ‘jihad’, zij leren dat iedere moslim leeft volgens de bevelen van de Koran. Zij passen dus hun boodschap aan (taqiya), maar de onderliggende agenda blijft overeind.
Is de islam een godsdienst van vrede? Vrede (‘Salam’) is het kenmerk van ‘Dar al-salam’, huis van vrede. Dat vrederijk wordt bereikt wanneer de sharia is ingevoerd. Dus wanneer een islamiet het over vrede heeft, gaat het om andere zaken dan wanneer wij daarover spreken. Islamieten bedriegen de door domheid geregeerde westerlingen (taqiya). Het is een totaal andere vrede. Zolang de sharia niet is ingevoerd, leven we een in ‘dar al-harb’, een huis van oorlog. De jihad en de taqiya zijn middelen om de Salam/sharia te realiseren.
Het lijkt me onvoorstelbaar dat mensen als Obama deze dingen niet weten. Dan worden we geregeerd door domheid en leven we in een oliedom.

Theocratie
Er is nog een regeervorm. Dat is de theocratie, de Godsregering. Die zal er zijn tijdens het beloofde Messiaanse vrederijk. Dan zullen er geen zwaarden(!) meer zijn. Zelfs de natuur zal tot een paradijs herschapen worden, leeuw en lam gaan samen grazen. U kent ongetwijfeld de profetieën. Dan weet u ook dat de komst van dat rijk voorafgegaan wordt door uitbarstingen van geweld en door oorlogen. We zitten er midden in, in de laatste fase. Al die gruwelijkheden, al dat geweld, al die leugen vertellen één duidelijke waarheid: Jezus komt spoedig. Maranatha!

Henk Schouten