Jubileumjaar

Martin Penning • 94 - 2018 • Uitgave: 11
Sinds een aantal jaren houden wij jaarlijks een ‘schrijversdag’. Dit is een dag waarop alle schrijvers van Het Zoeklicht worden uitgenodigd om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen. Het is goed om op deze dag de verbondenheid in Christus te ervaren.

Wij delen uit Gods Woord, zingen met elkaar tot Gods eer en we dragen het werk van Het Zoeklicht in gebed aan de Heere op. Een aantal zaken die we met elkaar besproken hebben wil ik in het kort met u delen.
Allereerst hebben wij de schrijvers meegedeeld dat onze eindredacteur Peter de Haan ons vrij plotseling gaat verlaten. Peter kreeg de kans om na de gemeenteraadsverkiezingen wethouder te worden in de gemeente Wageningen. Gelukkig kunnen wij op korte termijn Joël Oosterhagen als nieuwe eindredacteur verwelkomen. In het vorige nummer kon u daar al over lezen.

Wij hebben onze schrijvers ook op de hoogte gebracht van het feit dat Het Zoeklicht vanaf oktober 2018 een maandblad gaat worden. Dankbaar zijn we als redactie dat de schrijvers deze grote wijziging begrijpen. Met elkaar willen wij er inhoudelijk een mooi blad van maken.
Er is ook vooruitgekeken naar volgend jaar. Dan bestaat Het Zoeklicht honderd jaar en dat wordt gevierd. Er zullen door het hele jaar 2019 evenementen georganiseerd worden zoals een jubileumconcert met het ‘Groot Johannes de Heer koor’, een Zoeklichtdag met bekende sprekers en artiesten, een open dag op het terrein van Het Zoeklicht, ontmoetingsavonden in de verschillende provincies en er staan twee bijzondere Israëlreizen op de planning. De komende tijd zult u over dit jubileumjaar uitvoerig worden geïnformeerd.

Een van de schrijvers stimuleerde ons om ook via het internet actiever te worden. Hij gaf als voorbeeld dat wij Het Zoeklicht ook als app zouden kunnen aanbieden. Wij hebben onze schrijvers erop gewezen dat dit al het geval is. Vandaar dat ik u hier nogmaals op wil wijzen. Als u in het bezit bent van een tablet of mobiele telefoon, dan kunt u ook via een app het blad lezen. Zeker de moeite waard (www.zoeklicht.nl/app).
Langs deze weg wil ik mijn dank uitspreken naar alle mensen die voor Het Zoeklicht schrijven. Gods zegen bij dit mooie stukje werk.

Martin Penning