Jezus liefhebben is Zijn Woord liefhebben!

Frits Boekhoff • 95 - 2019 • Uitgave: 4
Vandaag heeft u een Zoeklicht in handen met een specifiek thema: ‘Het bewijs van Gods bestaan’. Misschien denkt u wel: “Dat bewijs heb ik toch helemaal niet nodig? Ik geloof in God”. Juist in het kader van de eindtijd, is dit thema actueler dan ooit.

Dit nummer begint met een krachtig artikel van Yme Horjus: Meer en meer worden vanuit de wetenschap vraagtekens gezet bij Bijbelse waarheden. Ook bij de schepping van God worden vraagtekens geplaatst. Deze vraagtekens lijken soms overtuigend en laten ook sommige christenen twijfelen aan de betrouwbaarheid van de Bijbel. Zoals uit de prachtige artikelen in dit nummer blijkt, is deze twijfel helemaal niet nodig. De Schrift heeft het laatste Woord.

Veel belangstelling
Het Zoeklicht houdt over dit thema een studiedag op 6 april in Doorn. Deze studiedag is inmiddels volgeboekt. Dit geeft wel aan hoeveel belangstelling er is voor dit belangrijke onderwerp. De aanvallen van de boze op Gods Woord worden steeds heviger en geraffineerder.
Hierboven staat de kop ‘Jezus liefhebben’. Daar heb ik voor gekozen, omdat naast
(Bijbel)kennis en het weerleggen van onjuiste argumenten onze hartsgesteldheid van belang is. Jezus houdt van ons, wij houden van Hem!

Avondwandeling
En van Jezus houden is van Zijn Woord houden, want Jezus is het Woord van God. Daarom doet het de Here verdriet als aan de woorden van Jezus wordt getwijfeld. Wie Jezus liefheeft, heeft ook Zijn Woord lief. Het is zonde, het is verkeerd, als de Here Jezus als Schepper niet de eer krijgt die Hem toekomt.
Geloofsverdediging en vasthouden aan de woorden van Jezus is eigenlijk alleen mogelijk vanuit de innige band die wij met Jezus hebben. Tijdens een avondwandeling geniet en verwonder ik altijd over de schepping, de natuur, de bomen, de vogels en de sterren. Er is toch geen wetenschap nodig om te zien dat God dat alles heeft gemaakt?

Wij hopen en bidden dat dit nummer u helpt bij het vasthouden aan Zijn Woorden. Jezus zegt immers: “Ik ben de Waarheid!”

Frits Boekhoff