Jaar van verwachtingen

Peter de Haan • 89 - 2013 • Uitgave: 1
Op 1 januari begonnen we met de kalender voor 2013. Niemand die grote catastrofes aankondigde bij het naderen van 31 december, de laatste dag van de oude kalender. Dit gebeurde wel rond 21 december jl., omdat de Maya-kalender toen af zou lopen. Over de hele wereld waren er mensen die zich hadden voorbereid op het ergste: overstromingen, stroomuitval, straling. Nu weten we dat het einde van de wereld voorafgegaan wordt door een aantal gebeurtenissen, zoals de opname, de grote verdrukking en het vrederijk. In Openbaring 21 lezen we dat de eerste hemel en aarde voorbij gaan en er een nieuwe hemel en aarde zullen komen.
We staan aan het begin van een nieuw jaar. Een jaar van verwachtingen, maar ook van bedreigingen. Voor de bedreigingen kijken we naar Syrië, Israël, Almere, Den Haag, uw werk, uw gezin. We zien de ontwikkelingen in de samenleving en die zijn weinig geruststellend. Iedereen probeert zo goed mogelijk met deze omstandigheden om te gaan.
Zoals gezegd, is het ook een jaar van verwachtingen, van Verwachting. We mogen ons geborgen weten in Gods hand, maar ook zien dat Zijn hand zichtbaar is in het wereldgebeuren. Daarom gaan we hoopvol het nieuwe jaar in.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht