Israëlische jongens vermoord

Feike ter Velde • 90 - 2014 • Uitgave: 15/16
De islam rukt op!

Het kalifaat is uitgeroepen in Irak en delen van Syrië door een oprukkend en moordend leger van moslimfanaten. De wereld kijkt toe. Trouwens we hebben ook geen tijd. We moeten voetballen! Ondertussen werden drie ontvoerde tieners door Hamas in Israël vermoord. Uit Syrië blijven de vluchtelingen wegstromen. Zij zijn alles kwijt, hun huis is verwoest. De sociale ellende is buitengewoon groot.

Het nieuws kwam als een schok door de hele wereld. Drie tieners in Israël, gekidnapt door Hamas, werden dood aangetroffen dichtbij de stad Hebron, waar ze woonden en op school zaten. Naftali Frenkel (16), Gilad Shaar (16) en Eyal Yifrah (19) werden in koelen bloede vermoord.
Onmiddellijk werd weliswaar een grootscheepse zoekactie op touw gezet door het Israëlische leger, maar al gauw zakte de hoop ze levend te vinden verder weg. De daden van Hamas – in Egypte heet het de moslimbroederschap en is daar nu een verboden criminele organisatie – zijn wel bekend. Hun handvest zoals dat wordt beleden en geproclameerd in de Gazastrook, zegt dat iedere moslim verplicht is om elke Jood, waar ook ter wereld, te doden. In de rest van de wereld kijkt men meestal de andere kant op als het om zulke dingen gaat, omdat het met Israël te maken heeft. ‘Men doet dan niet aan politiek’, wordt meestal gezegd. Dit geeft Hamas grote speelruimte. Enkele jaren geleden werden deze Hamaspolitici door onze ex-premier Dries van Agt in de Doelen te Rotterdam hartelijk omhelsd als zijn hartsvrienden.

Hamas en Nederland
Kortgeleden bracht Hamas een film uit die laat zien hoe er ‘een einde komt aan de hoop’ – Israëls volkslied heet Ha Tikvah, de Hoop – en hoe Hamas-soldaten Israël veroveren en een einde maken aan de Joodse staat. Onze minister van Buitenlandse Zaken spreekt zich uit tegen het opkomend antisemitisme in Europa, maar zwijgt over de nazipropaganda van Hamas, ook in Nederland.
Hamas heeft onlangs een ‘eenheidsregering’ gevormd met El Fatah van Abbas, wat door de wereld begroet werd als een goed begin van Palestijnse samenwerking. Niet werd gezegd dat de haat tegen de Joden en de staat Israël van beide partijen de enige factor is die hen samenbrengt. De film laat gruwelijke beelden zien hoe men een Jood moet ombrengen en hoe ze moeten worden gedeporteerd naar Rusland en Duitsland. Dat meer dan zestig procent (!) van de Joden in Israël uit Arabische landen komt, wordt uiteraard verzwegen.
Op allerlei slinkse manieren helpt ook Nederland mee aan de Palestijnse terreur. Een voorbeeld kan zijn dat de Palestijnse Autoriteit aan gevangen terroristen in Israëlische gevangenissen een salaris uitbetaalt. Hoe meer Joden deze terroristen hebben vermoord hoe hoger het salaris is dat de ‘regering’ van de Palestijnen aan ze uitbetaalt. Hoe de Palestijnse Autoriteit aan dat geld komt? Onder andere van de Nederlandse regering. Uw en mijn belastinggeld gaat daarheen. Een salaris voor moordenaars! Nee, niet een Palestijnse autodief. Die krijgt niks. Alleen een moordenaar die Joden heeft omgebracht krijgt een salaris. Bij monde van Abbas zijn deze moordenaars ‘rolmodellen voor de Palestijnse jeugd’, zo kan men bijna dagelijks op de Palestijnse televisie zien. Op 27 december 2012 werd door de Palestijnse autoriteit meegedeeld dat dit salaris wettelijk is geregeld ‘uit achting voor hun opoffering en strijd.’ Maar onze minister verdedigt nog steeds deze ontwikkelingshulp aan de Palestijnen, want een vredesakkoord zal deze problemen straks vanzelf oplossen. Maar Hamas wenst geen vrede, zeggen ze in hun Handvest. Is minister Timmermans nu dom, naïef of slechts vriend van Van Agt en medewerker aan terreur?
Nederland kan niet langer de andere kant uitkijken en doen alsof er niets aan de hand, terwijl het afgelopen jaar 74 miljoen (!) dollar verdween in de zakken van Palestijnse moordenaars. Bijna dagelijks worden moordenaars op de Palestijnse televisie als helden en martelaars geëerd en bezongen. En Abbas, de vredesduif in Westerse ogen, zingt mee en steekt beide armen in de lucht. Deze Palestijnse haatuitingen vormen de basis voor moordpartijen die Palestijnen uitvoeren. Een beroep doen op gezond verstand helpt niet. En dat zou minister Timmermans toch ook moeten weten.

De islamitische staat
Midden in het geweld en het bloedvergieten in Syrië en Irak heeft ISIS – een soenitisch terreurleger in deze beide landen – het kalifaat uitgeroepen. Het kalifaat is een islamitische vorm van regeren over een land en dan vooral met de sharia, de islamitische wetgeving. Abu Bakr al Baghdadi is de eerste kalief. Hij claimt een directe afstammeling van Mohammed te zijn en heeft een uiterst gewelddadig verleden. Hij is de leider van ISIS in Irak, dat voortkwam uit Al Qaida, maar zich daarvan afscheidde. Hij is een beroepsmoordenaar van de bovenste plank.
Deze ontwikkelingen geven de gewelddadige islam nieuwe impulsen tot terreur en bloedvergieten. Ook Nederlandse moslims voelen zich hierdoor aangemoedigd. De veiligheidsmaatregelen door de AIVD zijn verder aangescherpt en het dreigingsniveau in ons land opgevoerd. Maar dat bestaat alleen uit papier en uit gesproken woorden. In werkelijkheid zullen de zogenaamde veiligheidsmaatregelen niet veel voorstellen. We wennen eraan. De islam, de gewelddadige en politieke islam is onder ons en nog halen veel Nederlanders de schouders erover op.
Bij herhaling horen we in de media dat niet alle moslims gewelddadig zijn. Maar nog steeds vertrekken jonge moslims naar Syrië om daar het moorden aan te leren en de romantiek van de heilige oorlog te ervaren. “Je bent hier zo dicht bij Allah, dat is een geweldige ervaring,” zei een jonge moslim onlangs in een interview.

Jihadstrijders
Nu de radicalisering onder moslims in ons land sterk groeit, is ook onze veiligheid een onderwerp van debat geworden. Tot voor enkele weken echter, was op de begroting voor de binnenlandse veiligheid sterk bezuinigd, tot op een derde van het budget. Mogelijk wordt men nu wakker, na de moord op Joden in Brussel door een teruggekeerde Jihadstrijder, of door de moordpartijen waaraan Nederlandse moslims in Syrië actief deelnemen en dit communiceren op het internet.
Nu blijkt dat duizenden Nederlandse moslims het geweld van deze jongeren steunen, zal dat straks ook zo zijn als er aanslagen komen en er doden in ons land vallen. Moslims geloven dat ze in ons land voortdurend worden vernederd en gediscrimineerd, dus hun geweld is rechtmatig. Radicale imams reizen rond en preken nog steeds in ons land om haat en geweld te zaaien in de harten van moslims. De islam komt er aan!

Feike ter Velde