Israël, waarom?

Peter de Haan • 91 - 2015 • Uitgave: 18
September is een bijzondere maand voor Israël. Op 14 en 15 september wordt Rosj Hasjana gevierd, het Joods Nieuwjaar. Een week later, op 23 september, is de Grote Verzoendag, Yom Kippoer. Daarna volgt het Soekot, ofwel het Loofhuttenfeest. Welke minder feestelijke aanleidingen er deze september zijn om een heel nummer aan Israël te wijden, leest u in de bijdrage van Jan van Barneveld.
Waarom houdt Het Zoeklicht zich eigenlijk met Israël bezig? Misschien omdat er in de Bijbel al veel over dit volk geschreven wordt? Misschien omdat Israël een plaats heeft in Gods plan met de wereld? Misschien omdat onze Here Jezus in Israël rondliep, Zijn wonderen deed, Zijn boodschap verkondigde en daar voor ons stierf en weer opstond uit de dood? Misschien omdat dit kleine landje zo bepalend is in het wereldnieuws?
Ach, laat dat ‘misschien’ maar weg. Israël is misschien wel het duidelijkste teken dat laat zien dat we in de eindtijd leven. En God heeft nog een groots plan, schrijven Willem Glashouwer en Henk Schouten. En verdient daardoor onze liefde, aldus Ton Stier en Kees van der Staaij.
Gods grote reddingsplan is er ook voor u. Kent u dit al?

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht