Israël, een bijzonder volk

Peter de Haan • 90 - 2014 • Uitgave: 3
Het zal u in deze tijd niet verbazen dat Het Zoeklicht veel over Israël en de landen eromheen schrijft. Dat kan ook niet anders als je de heroprichting van de staat Israël ziet als vervulling van Bijbelse profetie. Een volk dat na bijna tweeduizend jaar vanuit diaspora terugkeert naar het achtergelaten land, een unieke situatie. Daar moet de hand van God achter zitten.
Het is een Godswonder dat dit volk nog bestaat en nog een eigen land heeft. Zeker met buren als Syrië, Libanon en Egypte, al zijn de moslims daar bezig met een onderlinge strijd. Feike ter Velde beschrijft de gecompliceerde situatie in Syrië.
Maar goed, dat teruggekeerde volk kan in de ogen van velen weinig goed doen. Dat blijkt uit de acties van pensioenfonds PGGM, waterbedrijf Vitens en de overdreven terughoudende opstelling van de regering. Dirk van Genderen roept u, roept de Nederlandse regering en samenleving op om achter Israël te gaan staan. Jan van Barneveld geeft bovendien aan waarom we Israël niet alleen kunnen laten staan. Woorden van tweeduizend jaar oud spreken ook vandaag. Juist vandaag.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht