Israël, alle volken en Nederland

Jan van Barneveld • 91 - 2015 • Uitgave: 19
De komende weken staan er een paar belangrijke vergaderingen en ontmoetingen op de wereldagenda. Belangrijk, niet alleen voor Israël en ons land, maar voor ‘alle volken’ kunnen die bijeenkomsten grote gevolgen krijgen. Het gaat om de VN, de Paus, president Obama en de WCC. Uiteraard gaat het direct of indirect tegen Israël. In Israël loopt een sabbatsjaar af en begint een jubeljaar. En de laatste bloedmaan verduistert. Wat kan de profetische betekenis zijn? Op 17 september heeft het Amerikaanse Congres gestemd over het atoomverdrag met Iran. Wat gaat er gebeuren en wie zijn die ‘alle volken’?

Van 20-26 september vindt de door de Wereldraad van Kerken (WCC) gesponsorde ‘Wereldweek voor Vrede in Palestijns Israël’ plaats. Alleen de titel al verraadt dat deze ‘wereldweek’ niet veel goeds voor Israël zal opleveren. Er bestaat geen ‘Palestijns Israël’. De WCC gaat braaf in de voetstappen van de Paus die onlangs een niet bestaande Palestijnse staat op niet bestaande Palestijnse grond heeft erkend. Niets is het Vaticaan en de WCC te gek om Israël schade te berokkenen. De kerkelijke hoogheden beseffen helaas niet hoeveel ellende ze zichzelf en hun kerkelijke achterban berokkenen. De toorn en de verontwaardiging van de Heilige van Israël wordt opgewekt. Helaas is het niet moeilijk te voorspellen dat én het Vaticaan én de WCC een makkelijke prooi zullen worden voor de Nieuwe Wereld Religie van de antichrist.
Op 21 september is de Internationale VN-Dag voor Vrede. Het is niet onwaarschijnlijk dat de Veiligheidsraad juist die dag een door Frankrijk opgestelde resolutie aanneemt, waarbij een Palestijnse Staat binnen de Bijbelse grenzen van Israël wordt erkend. Want president Obama heeft laten doorschemeren dat de VS deze resolutie niet door een veto (zoals de VS altijd heeft gedaan) zal tegenhouden. Een zeer gevaarlijke ontwikkeling voor Israël en tegelijk voor ‘alle volken’. Immers, VN betekent ‘Verenigde Volken’. Zo worden ‘alle volken’ betrokken bij een wereldwijde anti-Israëlhetze. De toorn van de HERE, de God van Israël komt ook hierover. Wereldwijd.
Paus Franciscus wordt op 23 september in het Witte huis verwacht. Waarover zullen zij spreken? Over de toekomst van de wereld: De NWO (Nieuwe Wereld Orde) en over de NWR (Nieuwe Wereld Religie). Twee wegbereiders voor het rijk van de antichrist bespreken hun plannen in Washington.
24 September spreekt Paus Franciscus de Algemene Vergadering van de VN toe. Hij spreekt dus tegen ‘alle volken’. Zijn toespraak zal gaan over ‘Houdbare Ontwikkelingen’. Dat houdt in een aankondiging (bekendmaking) van het één maken van de wetten in de wereld, over het milieu, over de religies (godsdiensten) en de verdeling van de welvaart. Dus de Nieuwe Wereld Orde (NWO). Dit wereldomvattende initiatief wordt aangekondigd als de ‘Nieuwe Universele Agenda’ voor de mensheid. Men noemt dat programma ‘Agenda 2030’. De Algemene vergadering van de VN begint overigens al op 15 september. Er zal dan ook wel het een en ander besproken worden waardoor Israël nog meer in een hoek gedreven wordt. Details zijn mij niet bekend.
Van 25-27 september houdt de VN een conferentie over wat men noemt de ‘2030 Agenda’. Dat sluit aan bij de toespraak van de Paus. Alle onderwerpen die in de wereld spelen komen ter sprake en worden geleid naar de eenwording van de wereld in 2030.

Bijbelse tekenen
Het is opvallend dat al deze plannen tegelijk aan de orde komen. Ook tegelijk met een paar significante ‘tekens aan de hemel’. Op 28 september begint het Loofhuttenfeest en verschijnt ook de laatste bloedmaan van de tetrade van 2014/2015 aan de hemel. In vorige nummers van ons blad hebben wij hierover uitvoerig bericht. In genoemde periode valt ook het einde van een sabbatsjaar en begint een jubeljaar. In zijn boek ‘The Mystery of the Shemitah’ laat de messiaanse rabbijn Jonathan Cahn zien dat bij begin en einde van sabbatsjaar en jubeljaar, zelfs op die data, vaak een ernstige gebeurtenis, een ramp, meestal een enorme beurscrash, plaatsvindt. Mede in het licht van de wankele economische en financiële toestand van veel landen is dat niet onwaarschijnlijk. Er is nog iets belangrijks dat zou kunnen gebeuren. In het jubeljaar krijgen in Israël de oorspronkelijke, wettige eigenaars van het land dat ze bijvoorbeeld door schulden verloren hebben, weer terug (Leviticus 25:10). Een van de redenen dat God deze regel heeft ingesteld is om te vermijden dat grote stukken land in bezit van grootgrondbezitters komen en om verarmen van bijvoorbeeld boeren te voorkomen.
Wat zien we nu gebeuren? Het omgekeerde! Judea en Samaria, het hartland van Israël dat God aan Zijn volk onder ede heeft toegezegd, wordt officieel door de wereld aan een vijandelijke, bezettende macht, de Palestijnen, overgegeven. Terwijl het juist volgens Gods beloften aan Israël toekomt. Misschien zullen dan ‘de bergen van Efraïm’ (Jeremia 4:15, 31:6, 50:19) weer in ‘bezit’ van Israël komen. ‘Jakob zal zijn bezittingen weer in bezit nemen’ (Obadja :17).

Opstand
Waar de komende weken over wordt vergaderd zijn signalen, voorbereidingen en voorboden van een totale opstand van de wereld tegen de Schepper, de God van Israël. Het hartland van Israël, Gods land, gaat ‘naar de Filistijnen’. En het rijk van de grote vijand van de HERE, satan de tegenstander, wordt voorbereid. Een groot deel van de christenheid werkt op on-Bijbelse gronden mee aan een Nieuwe Wereld Religie (NWR). De grote vraag is: Laat de HERE eerst al dit kwaad in Zijn grote geduld, tot wasdom komen, totdat ‘de volheid van de heidenen’ (de volheid van boosheid; Romeinen 11:26) aanbreekt en die vreselijke ‘Dag des HEREN’ over de wereld komt? Of is de tijd nu al rijp? De tijden blijven in Gods Hand.

Profetieën
Zeggen de profeten iets over de volken? Paulus doet hierover een opmerkelijke uitspraak: ‘Of is God alleen de God van de Joden? Niet ook van de heidenen? Zeker, ook van de heidenen’ (Romeinen 3:29). Van de gojim (volken) dus. Maar het woord ‘Eerst de Jood en ook de Griek’ (Romeinen 1:16,17 en 2:9-11) staat. Ook het ‘hun zijn de woorden van God toevertrouwd’ (Romeinen 3:1).
Nu naar de volken. Er zijn heel wat profetieën over Egypte, Babel, Moab, Edom, Ammon, Filistijnen, Iran, Damascus enz. Vaak oordeelsprofetieën, maar ook voorzeggingen van uiteindelijke zegen. Allemaal buurlanden rond Israël. ‘Zo zegt de HERE: Aangaande al de boze naburen, die losslaan op het erfdeel dat IK aan mijn volk, aan Israël ten erfdeel heb gegeven, zie IK ruk hen weg van hun bodem’ (Jeremia 12:14). Voor bijvoorbeeld Egypte en Assur staan er grote beloften (Jesaja 19:25). Ook voor Iran is er hoop (Jeremia 49:35-39). De andere, verre landen, zoals ons land, worden meestal in de ‘Profeten’ onder de noemer van ‘alle volken’ vermeld. God zegt tegen Abraham: ‘Met uw nageslacht zullen alle volken van de aarde gezegend worden’ (Genesis 22:18). Allereerst door de Here Jezus en ook via Israël. ‘Zoals jullie onder de volken een vervloeking bent geweest, o huis van Juda en huis van Israël, zo zullen jullie, doordat IK u heil schenk, tot een zegen worden’ (Zacharia 8:13). En Israël zingt: ‘God zegent ons, opdat alle einden van de aarde Hem vrezen’ (Psalm 67:8). Misschien een volgende keer meer over ‘alle volken’.

Jan van Barneveld