Immanuël

Jef de Vriese • 90 - 2014 • Uitgave: 25/26
‘Zie, ik ben met je, Isaäk, wanneer je op zoek bent naar ruimte om te wonen en naar water’ (Genesis 26). ‘Ik ben met je, Jakob, om je terug te brengen naar dit land’ (Genesis 28). ‘Ik ben met je, Mozes, om het volk uit te leiden naar het land’ (Exodus 3). ‘Ik ben met je, Jozua, om het land in te nemen’ (Jozua 1, 3). ‘Ik ben met je, Gideon, om de vijand te verslaan en het land te bevrijden’ (Richteren 6). ‘Ik ben met je, Israël, om je van alle tegenstand in te verlossen’ (Jesaja 41, 43). ‘Ik ben met je, Jeremia, om je te bevrijden van je tegenstanders’ (Jeremia 1, 19). De lijst “Ik ben met je” is nog langer en geldt ook voor jou: ‘En zie, Ik ben met je al de dagen tot aan de voleinding der wereld’ (Matteüs 28:20).
Hij is met je. Niet voor een vaag religieus gevoel, maar om je bij te staan in een specifieke opdracht. Is er twijfel in je hart? Jezus komt naderbij en bevestigt dat aan Hem alle macht is gegeven in de hemel en op de aarde. Als Hij zegt: “Ga heen”, dan is het in Zijn kracht ook mogelijk om je roeping uit te voeren. Zijn nabijheid dringt tot actie in de missie die over je leven ligt.
Hij leidt je naar het hemels Jeruzalem. Daar zal Hij voor eeuwig bij ons wonen (Openbaring 21:3). Immanuël heeft alle macht om jou op de weg naar dat land krachtig bij te staan!

Jef De Vriese