'Iedere christen telt!'

Johan! • 77 - 2001/02 • Uitgave: 18
Als we nadenken over de beslissingen die genomen worden door onze regering, dan mogen we concluderen, dat er geen rekening wordt gehouden met Gods Woord. Dat is heel erg! Toch geen reden tot paniek, want de Here is soeverein.

De bijbelse geschiedenis helpt ons, want wat was het een donkere tijd voor Adam en Eva en hun belofte. Abel was vermoord en Kaïn keerde zijn rug toe naar de Here. Opnieuw raakte Eva in verwachting en Seth werd geboren, in de plaats van Abel. Ook hij ontvangt een zoon genaamd Enos, wat betekent: "zwak mens". In een samenleving van krachtsvertoning en opschepperij, zochten Seth en Enos hun kracht bij de Here. Ondanks satans aanvallen en de rebellie van mensen, gaat Gods plan door.

Hij vindt in iedere generatie een trouw overblijfsel die de banier van het geloof hoog houdt. Soms houd je je hart vast, bijvoorbeeld als Atalja alle kinderen uit de Messiaanse lijn vermoordt. Er wordt echter één jongetje, Joas genaamd, door zijn tante verstopt in de bergplaats voor de bedden (2 Kon, 11:1-3). God werkt alles uit naar de raad van Zijn wil.

Wij hoeven nooit in paniek te raken, want uiteindelijk zal alle knie zich buigen voor de Here Jezus. Deze wereld heeft ons nodig, net als in de tijd van Daniël. Daarom telt iedere christen mee. Al gooiden ze hem in de leeuwenkuil, toch was er geen reden voor paniek, want we weten dat Daniël beter sliep tussen de leeuwen, dan de koning in zijn bed.

Johan!