Houd je eigen straatje schoon

Johan! • 77 - 2001/02 • Uitgave: 19
Eén van de bewijzen dat de Bijbel Gods onfeilbare Woord is, is omdat hij zijn helden niet ontziet als ze zondigen.
In 1 Koningen 15 : 5 lezen we: "David deed wat recht is in de ogen van de Here, behalve in de zaak van de Hetiet Uriah". Uriah was een niet Jood en had niets meegekregen aangaande 'het geloof'.

Uriah sloot zich echter aan bij David en onder zijn leiderschap leerde hij Gods principes kennen. Hij werd één van de 37 helden van David (2 Samuël 23:39). Hij moet een integer man geweest zijn, want de Jood Eliam gaf hem zijn mooie dochter Bathseba. Het treft ons diep dat David Bathseba zwanger maakt als tinah zijn leven geeft voor Israël.

David had op zijn knieën moeten vallen voor Uriah, zoals hij gewoon was te doen, maar dit keer bedekt hij zijn zonden. Uriah is meer een man van integriteit dan David. Uriah’s naam betekent: 'De Here is mijn licht' en hij schijnt aan alle kanten. Hij houdt zijn eigen straatje schoon en verontreinigt zich niet tijdens de oorlog (Deuteronomium 23:10). Zijn gehoorzaamheid brengt David in paniek en Uriah… verliest het leven.

Er wordt ook vandaag veel geleden als gevolg van de zonden van mede-gelovigen. Uriah verloor zijn leven, maar niet zijn getuigenis en wat een beloning om in het geslachtsregister van de Here Jezus vermeld te staan als "de man van Bathseba".

Gehoorzaamheid leidt uiteindelijk altijd tot winst!

Johan!