Hoort u Zijn voetstappen ook!

Johan! • 77 - 2001/02 • Uitgave: 26
Aan het einde van zijn leven, zei mijn vader dikwijls: "Groter vreugde heb ik niet, dan dat ik hoor, dat mijn kinderen in de waarheid wandelen" (3 Joh.:4).
Welk een vreugde bracht Henoch aan Gods hart, om vanuit zijn eigen verlangen, zeer vertrouwelijk met de Here te willen wandelen.

Maleachi 2:6 beschrijft zo'n leven van vrede en oprechtheid. De grote ommekeer in Henochs leven kwam met de geboorte van zijn eerste zoon Metuselah. Misschien voelde hij 'het gewicht' van een kind op te voeden in een goddeloze wereld. Tijdens zijn omgang met de Here, openbaarde Hij hem het komende oordeel. Zelfs in de naam van zijn zoon Metuselah, ligt die waarschuwing verborgen: 'Wanneer hij sterft zal het komen".

Metuselah, is de oudste man in de geschiedenis geworden (969 jaar). In het jaar van zijn sterven waren er nog maar 8 gelovigen op aarde en toen kwam de - lang uitgestelde - zondvloed! Ook vandaag horen we Zijn voetstappen steeds naderbij komen en 2 Petrus 3:9 en 10 vertelt ons hetzelfde principe. God heeft nog geduld! Net als bij de vloed zal er niemand ontkomen aan Zijn rechtvaardig oordeel.

Het onderwerp van het gesprek tussen de Here en Henoch was: “De regering van Jezus Christus, op deze aarde" Judas 14-16.
Het is mijn en naar ik hoop ook uw verlangen, om vandaag te leven als Henoch, met dát profetisch perspectief, want eens wandelde Henoch regelrecht in de armen van zijn Here (1 Cor. 15:51-58).

Johan!