Homobeweging wordt gevaarlijk

Feike ter Velde • 77 - 2001/02 • Uitgave: 9
Bijna iedere dag worden we bestookt met de propaganda van de homobeweging in ons land. Nu heeft men ook het ministerie van onderwijs bereikt. Staatssecretaris Adelmund van onderwijs heeft gezegd dat schoolkinderen nu ook moeten leren dat homoseksualiteit 'normaal' is. Dat moet in het lespakket verwerkt worden. Een nieuwe overwinning voor de homolobby. Doel van de homo-lobby: iedereen zal buigen voor de opvatting dat homoseksualiteit net zo normaal is als de seksuele omgang tussen man en vrouw. Goedschiks of kwaadschiks, men zàl buigen. Dat is ook het doel van het COC geweest toen een 'homopaar' dat een ambtenaar van de burgerlijke stand uitkoos in Leeuwarden, van wie men wist dat zij het zogenaamde homohuwelijk niet zal sluiten uit overtuiging. Men had verscheidene andere ambtenaren kunnen kiezen, maar men eiste degene die om haar principe zou weigeren, zodat men er 'een zaak' van kon maken.

Dit gedram is dan ook de enige grond voor het 'homo-huwelijk', want er bestond al lang zoiets als een 'geregistreerd partnerschap'. Maar dat was nog niet genoeg. Het moest een 'huwelijk' worden.

De homobeweging wordt steeds meer 'totalitair' en eist niet alleen wettelijke erkenning, maar eist ook van elk ander dat men zich diezelfde opvattingen eigen maakt. Voor andersdenkenden is dan geen plaats meer in deze samenleving.
Prof. Dr. A. Th. Van Deursen schrijft in het Nederlands Dagblad over deze zaak o.a. dit:
'Het COC is een principieel intolerante organisatie. Ik bedoel dat letterlijk: het COC stelt zich ten doel de intolerantie in Nederland te bevorderen. Het COC streefde oorspronkelijk naar erkenning van de rechten van een gediscrimineerde en achtergestelde groep. Nu die strijd gewonnen is, stelt men zich niet meer tevreden met vrijheid voor zichzelf. Nu verlangt het van iedereen onvoorwaardelijke instemming. Dat maakt deze organisatie gevaarlijk. Er bestaan meer groepen die hun overtuiging dwingend aan anderen willen opleggen. De media berichten met enige regelmaat over grijze wolven, centrum-democraten, neofascisten en fundamentalisten van allerlei slag. Al deze groepen hebben één ding met elkaar gemeen: Ze staan buiten de macht. Ze genieten geen aanzien, ze beschikken niet over invloedrijke relaties, ze hebben geen stem in de Nederlandse cultuur. Daarom vormen ze geen wezenlijke bedreiging. Het COC doet dat wel, want het beschikt over grote invloed. Het kan rekenen op brede steun in de politiek, in de cultuur en in de publieke opinie. En het heeft de sterke wil zich te doen gelden."

In Leeuwarden stapte het gemeentebestuur en de gemeenteraad blindelings in de opgezette val. "Dit is Friesland onwaardig", schreef een broeder mij. Maar inmiddels schijnen alle Friese gemeenten het voorbeeld van Leeuwarden te willen volgen. inmiddels willen wij de betrokken ambtenaar die met ontslag wordt bedreigd vanaf deze plaats veel wijsheid van de Here toewensen.

FtV