Hoge golven

Peter de Haan • 90 - 2014 • Uitgave: 17
Twee weken vakantie gehad. Je denkt dat de wereld even stilstaat, komkommertijd noemen ze dat. Maar nee, er gebeurde zoveel, dat de nieuwsuitzendingen het allemaal niet kunnen behappen: vlucht MH17 wordt neergeschoten boven oorlogsgebied, Israël begint een grondoffensief om de ‘tunnels des doods’ (zie het artikel van Henk Schouten achterin dit nummer) onschadelijk te maken, christenen worden systematisch verjaagd of vermoord in en rond de Iraakse stad Mosul, zogenaamde pro-Gaza-demonstraties in Den Haag blijken pro-ISIS-betogingen. Veel nieuwsuitzendingen bleven beperkt tot de eerste twee onderwerpen.
Feike ter Velde heeft boven zijn artikel de kop gezet: De wereld: een stuurloos schip op hoge golven. Bovenstaande gebeurtenissen zijn makkelijk te zien als een woeste oceaan. En op het schip ontbreekt de kapitein. Hierdoor lijkt er ruimte te zijn voor de opkomst van een sterke leider. De antichrist?
Het Zoeklicht wijst op de tekenen van de tijd, al sinds 1919. Maar ook op het reddend Evangelie van Jezus Christus, waardoor ons eigen levensbootje naar een veilige haven vaart. Dat is de hoop die voor ons ligt en waarnaar we ons uitstrekken. Dat maakt de reis niet licht, de golven blijven hoog, maar wel gericht en in Zijn eeuwig licht. Ik wens u een behouden vaart.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht