Hoeveel punten halen wij?

Els ter Welle • 95 - 2019 • Uitgave: 3
‘Als je naar vrouwe dwaasheid luistert, zul je sterven. Je zult in het land van de dood (sjeool) terechtkomen (…) Wie Mij vindt, vindt het leven’ (Spreuken 9:18 en 8:35).

Onze keuzes die we hier op aarde maken, bepalen onze eeuwige bestemming. Als we voor de Here Jezus, de Wijsheid, kiezen, ontvangen we het Leven in plaats van de dood. Dat is om een gat in de lucht te springen.

Onze aardse zintuigen zijn niet toereikend om alle schoonheid van de hemel te kunnen vatten. 1 Korinthiërs 2 zegt: ‘Wat geen oog heeft gezien en geen oor heeft gehoord en in geen mensenhart is opgekomen, dat is wat God heeft bereid voor hen die Hem liefhebben’ (vers 9).

Niet automatisch
Wij kennen nu misschien vijf of zes kleuren groen. In de hemel zal er een eindeloze schakering zijn van alle kleuren en waarschijnlijk zullen er kleuren zijn die we nu helemaal niet kennen. Muziek zal alle stijlen te boven gaan en we zullen er samen met de engelen zuiver feest vieren. De hemel is in elke dimensie verreweg beter dan de aarde. Maar we gaan niet automatisch naar de hemel.

Goeie genade
Een voorganger van een grote kerk komt aan bij de hemelpoort. Voordat hij binnengelaten wordt, stelt ‘Petrus’ hem een aantal indringende vragen waarbij hij twintig punten moet behalen.
“Hoeveel tijd heeft u aan gebed voor uw gemeenteleden besteed, broeder?”
Ik probeerde iedere dag tijd apart te zetten voor gebed.

“Bad u dan voor alle zieken?”
Nee dat deed ik niet.
Twee punten…

“Hoeveel zendelingen ondersteunde uw gemeente?”
Ik weet het niet zo precies, maar een heleboel.
“Was u persoonlijk betrokken bij hen?”
Nee, dat was ik niet.
Eén punt…

En de ondervraging ging zo nog een poos door waarbij hij overal onvoldoendes scoorde.
Bij de laatste moeilijke vraag zei de voorganger in wanhoop: “Goeie genade!” Waarop Petrus meteen zei: “Twintig punten!” En de hemelpoort zwaaide voor hem open.

De toegang tot de hemel is vrij voor allen die Hem liefhebben. Maar liefde voor de Here Jezus is niet goedkoop. De Heiland zegt: “Als je Mij liefhebt, houd je Mijn geboden.” Dan wil je graag doen wat Hij van je vraagt! Heeft u Hem op deze wijze lief?

Els ter Welle