Hoe ver kan het gaan zonder Jezus!

Theo Visser • 77 - 2001/02 • Uitgave: 10
Vroeger heb ik een slecht leven geleid, maar toen God in mijn leven gekomen is werd alles anders. Ik voel me opnieuw geboren. Ik voel me nu heel dicht bij God. Overal waar ik ben, bid ik. Mijn hele leven is aan Hem toegewijd. Als ik niet weet welke beslissing ik zal nemen vraag ik het aan God. Hij leidt me altijd.

Ik durf het haast niet te zeggen, omdat God zo heilig is, maar het lijkt wel of ik verliefd ben op God. Ik merk dat ik dichtbij Hem ben. Mijn hele leven is aan Hem toegewijd; mijn lopen, slapen, ademen, ja zelfs mijn dood ligt in Zijn handen. Ik wil niet zondigen omdat ik Hem liefheb en omdat ik Hem vrees. Zelf kan ik niet tegen de zonde strijden, ik heb daarvoor de kracht van God nodig. Ik ervaar dat alles aan God aantrekkelijk is. Alleen Hij kan mijn hart verzadigen.

Het getuigenis van een toegewijde christen? Nee, van een moslim. Doet denken aan Cornelius: "Maar in elk volk is, wie Hem vreest en gerechtigheid werkt, Hem aangenaam.” Maar ook Cornelius heeft Jezus, de Christus nodig.

Je kunt in je leven van alles en nog wat voor God doen. Je kunt prachtige geestelijke ervaringen hebben. Maar waar gaat het om? Dat we in de praktijk van ons dagelijkse leven een geloof hebben, dat werkt! Een levende band met de Opgestane Christus! Een rusten op wat God heeft gedaan. Durf je het met minder?

Drs. Theo Visser
(voorganger International Christian Fellowship te Rotterdam)