Het Zoeklicht verandert, maar de boodschap blijft hetzelfde!

Frits Boekhoff • 94 - 2018 • Uitgave: 7
In 1919 verscheen, onder leiding en inspiratie van Johannes de Heer, de eerste uitgave van Het Zoeklicht. Volgend jaar bestaat ons blad dus 100 jaar. Een mijlpaal waar we uitvoerig bij willen stilstaan. We zijn dankbaar dat de Here het werk van Het Zoeklicht deze 100 jaar rijk heeft gezegend.

We willen niet alleen dankbaar terugkijken, maar ook hoopvol naar de toekomst kijken. Het Zoeklicht wil, ook in deze tijd, blijven wijzen op de tekenen van de tijd. Totdat de Here Jezus komt om Zijn gemeente thuis te halen. Vast staat, dat wij onverkort en geheel zullen vasthouden aan Gods Woord.
Verzoening (door de Here Jezus Christus met God de Vader), Vervulling (met de Heilige Geest, waardoor wij leven tot Zijn eer) en Verwachting (hoopvol uitzien naar Zijn komst) blijven onze uitgangspunten. Samengevat in ons moto: Leven uit verwachting!

Verandering op komst
Het jubileumjaar 2019 is een jaar om te vieren. In dat jaar zullen dan ook vele extra activiteiten worden georganiseerd. Wat we precies gaan doen blijft nog even een verrassing. We zijn in ieder geval al druk bezig met de voorbereidingen.
Het jubileumjaar is gelijk een goed moment om alle activiteiten van Het Zoeklicht eens tegen het licht te houden. Een van de dingen waar we naar hebben gekeken, is de frequentie waarmee we het blad uitgeven. Dat is nu nog tweewekelijks, maar met ingang van 1 oktober as. zal dat eens per maand worden. Daar staat wel tegenover, dat Het Zoeklicht van 24 naar 36 pagina’s gaat en dus 50% dikker wordt.

Waarom?
Er zijn een aantal redenen om deze stap te zetten. Zo horen we geregeld van lezers dat het nieuwe Zoeklicht al op de mat ligt, terwijl het vorige exemplaar nog niet helemaal is gelezen. Verder geeft een lagere frequentie de redactie de gelegenheid meer op kwaliteit en variatie van de artikelen te sturen, waardoor de leeservaring van Het Zoeklicht beter zal worden. De inhoud van de artikelen zal uiteraard voluit Bijbels en betrouwbaar blijven!

Abonnement wordt goedkoper
Ook hebben we gekeken naar de kosten van schrijven, opmaken, drukken en verspreiden. Het blad gaat dus minder vaak verschijnen, maar wordt wel dikker. Wij geven de daaruit voortkomende besparingen terug aan de lezer, waardoor de prijs voor een jaarabonnement met ingang van 1 oktober 2018 wordt verlaagd van € 43,50 naar € 39,50.
Omdat het jaarabonnement vooruit wordt betaald, zal de helft van de prijsverlaging al vanaf 1 april ingaan. Dit is geen grap, we willen hiermee alle abonnees serieus nemen. We hopen dat u nog vele jaren opgebouwd mag worden door ons blad, zo de Here wil.

Frits Boekhoff
Directeur Stichting Het Zoeklicht