Het Koninkrijk van God

Henk Schouten • 88 - 2012 • Uitgave: 20
geschreven door P. van Beugen

Het koninkrijk van God is ‘hot’. Dit is de eerste zin uit het boekje ‘Het koninkrijk van God’

. Het is geen dik boekje, 64 pagina’s. Je moet er wel even goed je aandacht bij hebben wanneer je het leest. Het onderwerp is zeer belangrijk. Vandaag leven we in een tijd waarin veel verwarring is. Veel gelovigen kennen wel de uitdrukking ‘vervangingstheologie’ en beseffen dat dit betekent dat er een wisseling heeft plaatsgevonden. Aan de kerk worden de beloften voor Israël toegedacht. Eenvoudig gezegd de kerk is in de plaats van Israël gekomen. Wij weten en geloven dat de Bijbel dat niet leert, toch zijn we ons er nauwelijks van bewust dat deze verkeerde uitleg op allerlei manieren doordringt. Niet zelden via liederen, wat te denken bijvoorbeeld van lied 301 uit de Opwekkingsbundel, om slechts één voorbeeld te noemen.
Wij verklaren: Gods Koninkrijk is hier
In uw midden de blinden en doven en lammen genezen;
Ziekte vlucht weg voor zijn stem.
De doden staan op en God nieuws voor de armen;
Jezus is Koning weest blij!

Niets van dit lied is waar of Bijbels. Al de dingen hier genoemd zijn zaken die horen bij het Koninkrijk dat straks aan Israël geschonken zal worden. Bovendien heeft de Here Jezus het koningschap nog niet aanvaard, de troon van David is nog niet hersteld. Dit is voluit vervangingstheologie.
Het boekje van P. van Beugen legt heel Bijbels uit wat het koninkrijk van God wel is en ook wat de taak, rol en plaats van de gemeente is in Gods plan. Ook worden er in de bijlage enkele zaken nader verklaard. Bijvoorbeeld de ‘kingdom Now’, dat is de koninkrijkstheologie, New Wine, de derde golf en de late regen.
Nu we in de eindtijd leven en de verwarring toeneemt en er allerlei wind van leer is, moeten we geworteld staan in de waarheid en goed Bijbelsfundament hebben. Echt aanbevolen!

Ds. Henk Schouten

Het Koninkrijk van God
P. van Beugen, 64 pagina’s
Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 978-90-64511-60-8
Prijs: € 7,50