Het hart

Peter de Haan • 93 - 2017 • Uitgave: 20
Wanneer we herdenken dan kijken we terug, we denken aan wat er in het verleden is gebeurd. Vaak zijn herdenkingen rond een trieste of schokkende gebeurtenis, zoals een ramp of een oorlog. Op 31 oktober gaat de blik 500 jaar terug, naar een moment dat de geschiedenis vooral ten goede heeft veranderd. Maarten Luther kwam met zijn 95 stellingen en zette een beweging in gang waardoor de Bijbel weer centraal kwam te staan. Voor de eeuwigheid was je niet langer afhankelijk van de kerk, maar mocht je je beroepen op Gods genade.
Dat was toen, maar hoe zit het nu? Veel geloof is weer ingepakt in regeltjes, gebruiken en vormen. In Gods Woord kunnen we vandaag de dag nog steeds lezen dat het uiteindelijk niet om alle uiterlijkheden gaat, maar dat God het hart aanziet. Kennen we de Here Jezus als onze Verlosser? Het maakt niet uit of je bij een bepaalde groep hoort, geloof is in the end heel persoonlijk.
Over wat er dan gebeurt lees je in dit bijzondere themanummer van Het Zoeklicht, gemaakt in samenwerking met Stichting Heart Cry. We nodigen u/je uit voor de Herlevingsavonden (zie pag. 11).

Peter de Haan