Het gaat om Jeruzalem!

Feike ter Velde • 76 - 2000/01 • Uitgave: 10
Het is - nu ik dit opschrijf - vandaag 20 juli. Vanmorgen vroeg was er een persconferentie op het Witte Huis met president Bill Clinton over de feitelijk mislukte vredesbesprekingen tussen Barak en Arafat. Barak is daarin ver gegaan, heel ver. Hij heeft zich door de Syriërs laten beledigen en vernederen, zoals dat in de politiek nooit wordt gezien. Men wilde bovendien niet alleen de teruggave vn de Golan, maar ook het water van het Meer van Tiberias. Dit 'overleg' mislukte. Maar premier Barak gaf niet op. Maanden lang duurden de onderhandelingen met de Palestijnen over de grote problemen, die moeten worden opgeruimd voordat Arafat zijn 'staatje van niks' zou kunnen oprichten. Grote struikelblokken zijn daarbij vooral de eis dat een paar miljoen Palestijnen uit de omringende landen dient te worden toegelaten èn de stad Jeruzalem. Het liep vast. Clinton vertrok vandaag naar Japan voor het G-7 overleg.

Het gáát om Jeruzalem in de profetie. Zou Barak de profetie kennen? De internationale pers waarschijnlijk veel minder. Maar de Here zegt bij monde van Zijn profeten: "Zie, Ik maak Jeruzalem tot een schaal van bedwelming voor alle volken".... "Ik zal Jeruzalem maken tot een steen die alle natiën moeten heffen; allen die hem heffen zullen zich deerlijk verwonden. En alle volken der aarde zullen zich daarheen verzamelen."

Arafat en de Palestijnen en daarachter de hele Islam, zijn bedwelmd geraakt over Jeruzalem. Arafat en de Palestijnen zijn de vooruitgeschoven post van de Islam om Israël en de Joden weg te houden bij de Tempelberg, Gods heilige berg, Sion. Bid voor de vrede van Jeruzalem, want de grote strijd van het einde, om Jeruzalem, is ontbrand. Bid met verwachting èn in geloof, want de Here zegt: "Ik geef in Sion heil, aan Israël mijn luister" (Jes.
46:13).

FtV