Het bedrog ontmaskerd

Feike ter Velde • 76 - 2000/01 • Uitgave: 25
‘NAVO-oorlog Kosovo was niet gerechtvaardigd’
Door een onzer redacteuren ROTTTERDAM, 9 FEBR.
Aan de vooravond van de NAVO-luchtoorlog tegen Joegoslavië was in Kosovo geen sprake van massale etnische zuiveringen en was evenmin sprake van een humanitaire ramp, zoals de NAVO ter rechtvaardiging van het militaire ingrijpen beweerde.


Bovenvermeld bericht uit NRC-Handelsblad van 9 februari j.l. is zowel schokkend als onthullend.

In ons blad hebben we regelmatig met kracht stelling genomen tegen de valse voorlichting door onze eigen NAVO als het ging om de bombardementen op Joegoslavië. Via de media - alle media(!) in binnen- en buitenland - kon de leiding van de NAVO haar oorlogspropaganda ongestoord onze huiskamers binnenbrengen. Niemand stelde kritische vragen. Heel de wereldpers liep achter de politici en de generaals aan, evenals onze eigen regering en ons eigen parlement. Het was van meet aan echter duidelijk dat het gooien van bommen op de Serviërs geen enkele rechtvaardiging had. De NAVO loog over etnische zuiveringen, over massamoorden en over massagraven, waarvan de Serviërs de schuld zouden zijn.

De Duitse brigade-generaal b.d. Heinz Loquai heeft dit onlangs openlijk verklaard. Het was de NAVO die met de massale bombardementen twee grote rampen heeft veroorzaakt in Kosovo: de verdrijving van de Kosovo-Albanezen (Moslims) uit hun dorpen, waardoor een enorm tragische vluchtelingenstroom op gang kwam en in de nasleep van dit handelen de dagelijkse terreur van deze zelfde Kosovo-Albanezen op de Serviërs. De generaal verklaart tot ergernis van vele verantwoordelijke westerse politici, dat er geen sprake was van genocide (volkerenmoord), noch van grootschalige verdrijving van bevolkingsgroepen. Er was strijd, zware strijd, tussen het Islamitische UCK-strijders en de Serviërs om de redding en het het voortbestaan van Kosovo. De 'bevrijde' Kosovo-Albanezen begeven zich, in navolging van de Palestijnen in Israël, op het pad van de terreur. Ze gooien handgranaten naar de NAVO-soldaten, plaatsen bommen en beschieten dagelijks Servische doelen. Een scenario dat de NAVO niet had verwacht toen men begon aan het bommen gooien. Nu kan men niet anders dan schieten op gevaarlijke terroristen, die ons destijds werden voorgesteld als slachtoffers van de Servische genocide.

Zo werden wij massaal voorgelogen en misleid, door generaals, politici en radio- en tv-journalisten. Ook hier is weer sprake van het elkaar goedkoop napraten, zonder de echte waarheid boven tafel te krijgen. In onze democratie kan het kennelijk zó dramatisch mis gaan. Nu is het bedrog ontmaskerd en wordt door onze regeringen met fluweel toegedekt.

Is dit de prelude op de strijd in Israël en rond Jeruzalem? Straks zullen onze legers op trekken om Israël te bestrijden en Jeruzalem te 'bevrijden'. De media zullen ons op de hoogte houden van de voortgang van de strijd en we zullen het opnieuw allemaal geloven.

FtV