Heil of hel?

Peter de Haan • 88 - 2012 • Uitgave: 6
Dat is een flinke tegenstelling, tussen heil en hel. In de Nederlandse taal scheelt het maar één letter, maar het is een eeuwigheid verschil. Hoewel… Deze maand verschijnt er een nieuw boek over dit onderwerp, van Rob Bell. Daarin wordt gesteld dat de hel niet zo eeuwig is en bepleit de schrijver dat uiteindelijk iedereen in de hemel terecht komt. Verderop kunt u hier meer over lezen.
Eerlijk gezegd vind ik dat wel een mooie gedachte. Dat scheelt me een hoop zorgen om mensen die me lief zijn. Ze komen uiteindelijk toch wel op de plek waar iedereen wil zijn, in de hemel. We hoeven ons dan ook niet zo druk te maken om die Grote Opdracht. De werkelijkheid is echter anders, zo leert de Bijbel ons. Om zicht te hebben op eeuwig heil en de Here God eeuwig groot te kunnen maken, hebben we het verlossend offer van de Here Jezus nodig.
Kris Tavernier omschrijft hoe de rechtvaardige beoordeling van de ongelovigen zal gaan, naar aanleiding van Openbaring 20. Theo Niemeijer heeft het over Gods heilshandelen met Israël en de kerken van nu. De eerder genoemde Grote Opdracht heeft hier ook mee te maken. De opdracht luidt immers: maakt alle volken tot Mijn discipelen. Hannah Kovler vertelt hoe ze dit in Israël uitvoert. Wie kunt u, in aanloop naar Pasen, vertellen over het eeuwig heil?

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht