Handen uit de mouwen

Peter de Haan • 90 - 2014 • Uitgave: 13
Eieren verpakt in Zoeklicht-papier. Een klein voorbeeld van het verbinden van leven in verwachting van Jezus’ komst en praktisch en sociaal bezig zijn. U leest het in het artikel van Paul Prijt. Hij stelt dat bezig zijn met de eindtijd niet afwachtend passief maakt, maar juist aanzet tot het actief delen van Gods liefde en zorg. In een tijd dat de overheid de zorg weer zo dicht mogelijk neer wil leggen bij mensen die zorg nodig hebben, biedt dit kansen voor kerken, christelijke organisaties en individuele gelovigen.
Het is dat de veranderingen in de zorg gepaard gaan met zulke forse bezuinigingen, maar er valt wel wat te zeggen voor het afstand nemen van de individualisering van de laatste twintig, dertig jaar. Een periode waarin hebzucht tot steeds grotere problemen en wantoestanden leidde.
Hebzucht leidt niet alleen tot stelen, maar leidt vooral ook af van God. Els ter Welle haalt A.W. Tozer aan: “God gunt u uw overvloed, maar op één voorwaarde: dat u goed begrijpt dat uw bezit niet van u is maar van Hem.” Die overvloed kan bestaan uit geld, maar ook tijd en creativiteit. Het delen hiervan hoort bij een leven in verwachting. Handen uit de mouwen.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht