Haat zaaien

Frits Boekhoff • 94 - 2018 • Uitgave: 10
U heeft vast wel meegekregen dat de NS de reizigers voortaan niet meer aanspreekt met “Beste dames en heren”, maar met het sekseneutrale “Beste reiziger”. In sommige Zweedse en Britse kinderdagverblijven is het gebruik van de woorden ‘vader’ en ‘moeder’ verboden.

Hillary Clinton, de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken, streefde hetzelfde na. Zij verordonneerde dat voortaan op formulieren van paspoorten in plaats van ‘Moeder’ en ‘Vader’ de termen ‘Ouder 1’ en ‘Ouder 2’ worden gebruikt. Door oppositie staat er nu ‘Moeder of ouder 1’, ‘Vader of ouder 2’. Deze voorbeelden zijn gemakkelijk uit te breiden tot een eindeloze rij. Dit is geen toeval, omdat de VN en de EU deze ideologie krachtig ondersteunen. Een ideologie die ontkent dat de mens als man of vrouw bestaat.

‘Gendermainstreaming’ gaat over alles wat te maken heeft met (alle vormen van) relaties en alle vormen van seksualiteit. En vooral over het ontkennen van mannelijk- en vrouwelijkheid. Na de geboorte mag de mens zelf kiezen wat ‘het’ wil zijn. Recent zag ik een bijzonder gesprek op de Canadese televisie over gendermainstreaming. Vijf mensen discussieerden onder leiding van de gespreksleider over genderneutraliteit. Een professor van de universiteit van Toronto zei dat de mens bestaat uit mannen en vrouwen en dat beide seksen op vele terreinen verschillen. Je zou zeggen: een voor de hand liggende mening. Een andere gespreksdeelnemer speelde het klaar om deze professor hierom te betichtten van haat zaaien.
Hoelang nog voordat godsdienstvrijheid wordt ingeperkt en zelfs onderworpen in naam van anti-discriminatie, diversiteit, gelijkheid, verdraagzaamheid en vrijheid (van het individu). Het lijkt een kwestie van tijd voordat een dominee of voorganger beticht wordt van haat zaaien alleen omdat hij de Schrift aanhaalt die spreekt: ‘En God schiep de mens naar Zijn beeld… man en vrouw schiep Hij hen’ (Genesis 1:27). Nog even en Bijbelgetrouwe dominees en voorgangers in Nederland zullen voor de rechter worden gedaagd alleen omdat ze Gods geboden en richtlijnen meer willen gehoorzamen dan de richtlijnen van de ten dele goddeloze VN en EU.

God heeft de mens gemaakt en de mens geboden en richtlijnen gegeven zodat ze in harmonie met God en de medemens zouden leven. De mens levend in harmonie met zijn Schepper vindt daar zijn volledige bestemming en geluk. De hedendaagse mens is bezig een nieuwe mens te maken en is zichzelf tot god. Het einde is rebellie, chaos, verdriet en oorlog. Wat erg!
Het is binnenkort Pinksteren. Het feest van de uitstorting van de Heilige Geest. Deze Geest zullen we nodig hebben om standvastig te kunnen zijn in de vervolging die ook in ons land is begonnen. Allen die in Christus Jezus godvruchtig willen leven zullen vervolgd worden (2 Timoteüs 3:12).

Frits Boekhoff