God liefhebben, geef het door!

Frits Boekhoff • 94 - 2018 • Uitgave: 22
‘U zult de Here, uw God, liefhebben met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw kracht en met geheel uw verstand, en uw naaste als uzelf.’ Een uitspraak van de Here Jezus Zelf.

Van alleen al het rustig lezen en overpeinzen van dit vers gaat een geweldige rust uit.

Stressvolle wereld
Hoe kunnen wij in onze stressvolle wereld zo leven met onze God? Kijk naar de Here Jezus. Hij bracht dit vers Zelf volledig tot uitdrukking in Zijn leven. De Here Jezus leefde in Israël in een gebroken land. Een land met lichamelijk en geestelijk zieke mensen, met dwaalleraren en ook nog eens bezet door een buitenlandse militaire macht. En niet te vergeten een land met politici die er vooral voor zichzelf waren. Ook toen ging het bij veel mensen om geld en macht.

Wat dit vers nog intiemer maakt is het woordje ‘uw’. Het is úw God, dat duidt op een relatie. We mogen een relatie met onze hemelse Vader hebben. Deze intimiteit komt nog verder tot uitdrukking in de gekozen volgorde van dit vers. Het is niet voor niets dat de opsomming hart, ziel, kracht en verstand begint met hart. We hebben God allereerst lief met heel ons hart, dat is het startpunt!

Het mooiste cadeau
Het kerstfeest, de geboorte van de Messias, is altijd weer een prachtig moment om de mensen te wijzen op het geschenk van God aan de mensheid. Het mooiste cadeau dat bestaat. God liefhebben betekent Gods liefde doorgeven aan mensen die Hem nog niet kennen. En deze liefde is een persoon, de Here Jezus.

Midden in dit blad vindt u een bijlage, speciaal voor u gemaakt om door te geven aan iemand in uw omgeving. Een naaste die u ook de liefde van God van harte gunt. Mocht u meer exemplaren van het kerstkatern willen hebben, bel of mail ons gerust.

Frits Boekhoff