Getuigen van genade

Peter de Haan • 91 - 2015 • Uitgave: 16
We hebben iets moeten sleutelen aan de indeling van deze editie van Het Zoeklicht. Hierdoor kunnen we een toespraak van Jonathan Cahn plaatsen. Deze Cahn sprak voor een gehoor van VN-diplomaten en afgevaardigden over de positie van christenen wereldwijd. Hij spreekt over een nieuwe holocaust, een grootschalige vervolging van onze broeders en zusters wereldwijd. We horen de gruwelijke verhalen van IS en Boko Haram en zien Noord-Korea al jarenlang bovenaan de ranglijst christenvervolging staan. In vele landen staat de positie van christenen onder druk, al zien we er in het nieuws maar weinig van.
De Spreuken-rubriek moest hierom verplaatst worden. Op pagina 24 schrijft Els ter Welle over Gods rijke genade. Die genade is voor iedereen die God als Here aanneemt. Dat deed Ruth, een Moabitische, ook. Gieneke van Veen schrijft over haar en geeft binnenkort een studieweekend op Het Brandpunt over deze vrouw. Wat kunnen we, naast haar getuigenis, meer van haar leren?
We sluiten dit nummer af met de oproep van Wim Zwitser, die duidelijk maakt dat het leven in verwachting van de komst van Christus ons niet passief mag maken. Het maakt juist duidelijk dat we nu nog kunnen en mogen getuigen van onze Redder.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht