Getuigen

Peter de Haan • 89 - 2013 • Uitgave: 10
Zomaar een ochtend op een plein in Jeruzalem. Drieduizend mensen uit alle windstreken bekeerden zich na de prediking van Petrus. Hij had letterlijk de Geest gekregen. Op dat plein getuigde hij van de opgestane Here en de noodzaak van bekering. Kort daarvoor was gebeurd wat de Here Jezus aan Zijn discipelen had beloofd, zij werden vervuld met de Heilige Geest. De beloofde Trooster gaf Petrus de kracht en woorden om de menigte toe te spreken.
Verschillende aspecten van het werk van de Heilige Geest komen in dit Zoeklicht aan bod. Belangrijkste is dat Gods Geest in uw leven werkzaam wil zijn. Dat gebeurt wanneer u de Here Jezus als persoonlijke Redder aanvaardt, zo schrijft Yme Horjus.
Pinksteren is het feest van het getuigenis. Dat begon met Petrus en is de eeuwen doorgegaan tot vandaag aan toe. Dat getuigen kan op vele manieren. Soms zijn daar woorden bij nodig, soms moeten we weten wanneer we moeten zwijgen, maar bovenal moet de vrucht van Gods Geest in ons leven zichtbaar worden. We kunnen anderen het geloof niet opdringen, maar hen wel laten zien welke zekerheid we in dit leven al mogen hebben en uit mogen zien naar een eeuwig leven in heerlijkheid.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht