Geen grapje!

Nol & Helene Esmeijer • 76 - 2000/01 • Uitgave: 1
Er zijn legio jongelui, die eigenlijk niet kunnen geloven, dat God hen niet meer wil straffen. Er staat wel in de Bijbel:
'Want God heeft ons niet gesteld tot toorn, maar tot het verkrijgen van zaligheid door onze Here Jezus Christus,… - 1 Thess.5:9, maar toch!

Jij kunt dit alleen maar geloven voor de eeuwigheid, maar het geloven voor de Grote Verdrukking, die over de hele aardbol zal komen, dat kun je niet.

Je vraagt je in den gemoede af, of - als je dit niet gelooft - je niet te weinig denkt van het werk van de Here Jezus aan het kruis - is alles volbracht of is niet alles volbracht. En … of je wel je Bijbel goed leest en bestudeert zodat je weet waarom en met welk doel God die verschrikkelijke tijd zal zenden op deze aarde.

1. GODSDIENST IS NOODZAAK
De antichrist die in de dagen van de Grote Verdrukking op onze aarde de dienst zal uitmaken, heeft ook een godsdienstige leider nodig, een profeet zo je wilt. Want alle mensen zijn religieus. Iedereen wil in hogere dingen geloven. En deze profeet zal er in die tijd voor zorgen. Wil je de mensen achter je hebben, dan moet je iets presenteren dat hun innerlijk raakt. Dat is vandaag de dag al zo. De velen die naar Jomanda gaan, de velen die New Age in hun levensvaandel hebben geschreven, de opmars van de islam - ook in ons land. Velen maken van godsdienst een grote omelet. Uit alles nemen ze wat en roeren het flink door elkaar. In de dagen van de Grote Verdrukking zal de satan daar heel handig op inspelen en velen zullen erdoor geïmponeerd worden.

In Openbaring 13:4 staat geschreven: "…en de gehele aarde aanbad de draak (=de satan) omdat hij aan het beest (= de antichrist) de macht had gegeven en de gehele aarde
aanbad het beest, zeggende: Wie is aan het beest gelijk?".

Deze "regeerder der volken" heeft een godsdienstige leider nodig. Die zal hij krijgen. In Openbaring 13:11-18 komt het tweede beest. Het is een machtige profeet:

- Hij doet grote tekenen. Dan ben je al een heel eind in de populariteit.

- Hij zegt dat de mensen een beeld voor het beest moeten maken; een beeld wat hij laat spreken. Als je blieft: dat is niet mis.

- Hij maakt, dat iedereen die het beeld niet aanbidt, gedood wordt. Geen enkele dwarsligger.

- Hij geeft het merkteken op rechterhand of op voorhoofd.

Wat een godsdienst. Wij willen jullie een vraag stellen op dit moment. Heb jij iets of Iemand? Misschien streef je wel alles na, maar heb je niet de Here Jezus. Hij is het enige criterium voor de Almachtige.

2. DE ANTICHRIST ALS EEN GOD
Het bovenstaande is hem nog lang niet genoeg.
Mensen zouden er nog eens doorheen kunnen prikken. Mede daarom heeft de godsdienstige leider van de antichrist twee horens als
die van het Lam (Openbaring 13:11). Deze "profeet" lijkt op de Here Jezus. In Matth. 24 leert de Heiland: "Indien iemand tot u zegt: Zie hier is de Christus, of: Hier, gelooft het niet. - vers 23.

Om het zo echt mogelijk te laten lijken, zal de antichrist "zich zetten in de tempel Gods, om aan zich te laten zien dat hij een god is." - 2 Thess.2:4.

De derde tempel in Jeruzalem zal de aanbiddingsplaats worden van de antichrist. Er zijn velen druk mee - Joden zowel als gelovigen uit de heidenen. Wij willen jullie adviseren om daar niet aan mee te doen. Je bent aan het meewerken om de antichrist te laten snoeven.

Niet alleen door de grote tekenen; niet alleen door zijn opstanding uit de dood, maar ook door een "vrome" locatie te kiezen, de tempel in Jeruzalem. De antichrist is groot in zijn imitatie van het Ware.

Wie wij ook zijn, wat onze achtergrond ook is, hoe oud wij zijn of hoe jong: wij hebben niet zoveel last van de duivel die rondgaat als een briesende leeuw, maar wij hebben des te meer last van hem als hij zich presenteert als een engel des lichts.

Wat een handige vijand van onze Heer.
Hier en nu weet hij ook de gelovigen te bespelen. Er is hem alles aan gelegen om ons - als hij het zou kunnen - in zijn macht te krijgen. Wat wil jij? Meeheulen met de vijand of rein en afgezonderd voor de Here Jezus leven?

3. MET WELK DOEL VAN GOD?
Zijn komen in de voor ons liggende tijd is allereerst bedoeld om Israël bij God te brengen door de Messias. Wij lezen in Jeremia 30:7:
"Want groot is die dag, zonder weerga; een tijd van benauwdheid is het voor Jakob."

Israël is Gods oogappel. De Here heeft zo'n vreselijk verdriet over Zijn volk. Hij is met Israël begonnen. En in de loop van de eeuwen is Zijn volk nooit "een banier der natiën" (Jesaja 11:10) geweest. Maar God is trouw aan wat Hij ooit is begonnen. En daarom zal het oordeel van de grote verdrukking Israël op Gods plaats brengen.

En daar zullen Gods kinderen, die thans de Messias al hebben aangenomen, niet bij zijn.

Wat is God goed voor jou. Hij is altijd trouw, ook aan wat Hij jou beloofde.

Helene en Nol Esmeijer