Gebed in het parlement

Feike ter Velde • 77 - 2001/02 • Uitgave: 17
In plaats van de verwachte openingstoespraak voor het nieuw geïnstalleerde parlement sprak dominee Joe Wright in de Amerikaanse staat Kansas enkele jaren geleden het volgende gebed uit:

Hemelse Vader, wij komen heden voor Uw aangezicht en bidden om vergeving en zoeken Uw geboden en Uw leiding. Wij weten dat Uw Woord zegt: Wee hun die het kwade goed noemen en juist dat hebben wij gedaan. Wij zijn ons geestelijk evenwicht kwijtgeraakt en hebben onze waarden verdraaid. Wij belijden dat. Wij hebben de absolute waarheid van Uw Woord belachelijk gemaakt en het pluralisme genoemd. Wij hebben perversiteit vergoedelijkt en haar alternatieve levensstijl genoemd. Wij hebben de armen uitgebuit en het hun lot genoemd. Wij hebben onze ongeboren kinderen gedood en dat zelfbeschikking genoemd. Wij hebben mensen die
abortus pleegden verontschuldigd en het hun recht genoemd. Wij hebben verzuimd onze kinderen discipline bij te brengen en dat zelfrespect genoemd. Wij hebben macht misbruik en dat politiek genoemd. Wij hebben de ether met pornografie en allerlei zondige zaken bevuild en dat persvrijheid genoemd. Wij hebben de waarden van onze voorouders belachelijk ge maakt en dat voorlichting genoemd.

Doorzoek en ken vandaag ons hart, reinig ons van alle zonden en maak ons daarvan vrij. Leid en zegen de mannen en vrouwen die gezonden zijn om ons in het centrum van Uw wil te brengen, dat wij daar openlijk naar zullen vragen in de Naam van Uw Zoon, onze levende Verlosser, Jezus Christus.

De reacties, zowel in Amerika als in andere werelddelen, waren enorm.

FtV