Frits Boekhoff benoemd tot Algemeen Directeur van Het Zoeklicht

Wim Pols • 89 - 2013 • Uitgave: 13
Frits Boekhoff is per 1 juni 2013 benoemd tot Algemeen Directeur van Het Zoeklicht. Frits is 56 jaar, getrouwd, vader van vier kinderen en grootvader van vier kleinkinderen. Hij is 22 jaar werkzaam bij Koninklijke Wegener BV, uitgever van regionale dagbladen. Als Directeur Distributie Dagbladen was hij verantwoordelijk voor de dagelijkse verspreiding van 900.000 dagbladen. Hij gaf leiding aan ongeveer 100 medewerkers en een netwerk van ca. 10.000 freelancers zoals depothouders en krantenbezorgers. Frits blijft naast zijn werk bij Het Zoeklicht voorlopig nog bij Wegener actief, zij het op beperktere basis. Voordat hij in de uitgeversbranche werkzaam werd, was hij verzekeringsadviseur bij Amev.

Frits is in de afgelopen decennia actief geweest in diverse kerken. In de Evangelische baptistengemeente in Breda was hij voorganger/oudste. Al geruime tijd overwoog hij een nieuwe stap in zijn leven te zetten omdat hij zich zorgen maakt over het geestelijk welzijn van de christenen in Nederland. “Wat is er toch een verwarring, wat ontbreekt het aan het kennen en liefhebben van Gods Woord”, zegt hij. “Hoe nodig om juist nu met klem te proclameren dat onze Heer terugkomt, om te wijzen op de ontwikkelingen met betrekking tot Israël, Europa, maar ook een oproep tot bekering toen doen voordat het te laat is.”

“We zijn blij met aanstelling van Frits Boekhoff, die naast uitgebreide managementervaring een grote kennis meebrengt van de uitgeverswereld”, zegt Henk Morren, bestuursvoorzitter van Het Zoeklicht. “Die kennis en ervaring zijn voor de verdere ontwikkeling van onze activiteiten van groot belang. Wij zien uit naar een periode waarin Gods Zegen op het werk van Het Zoeklicht ook tot uitdrukking zal komen door nieuwe initiatieven. Het Zoeklicht is zich bewust van de tijden en haar unieke positie in Kerkelijk Nederland en wil de nog beschikbare tijd goed benutten.”
Frits Boekhoff is de opvolger van Bert Matthijssen, die met pensioen gaat. Het Zoeklicht is blij dat Bert nog tot 1 november zal aanblijven om de overdracht van de taken optimaal te kunnen faciliteren.

Wim Pols