Friesland bouwt aan de toekomst

Dick Wolbers • 76 - 2000/01 • Uitgave: 26
Het zal voor velen in Friesland niet onbekend zijn dat in Leeuwarden in het voor- en najaar Maranathasamenkomsten worden gehouden.

De samenkomsten in de bekende 'Zalen Schaaf' te Leeuwarden zijn voor velen tot zegen geweest. Het Zoeklicht organiseert nu al ruim zeventig jaar Maranatha samenkomsten in Friesland. De eerste samenkomsten waren op 4, 5 en 6 maart 1930. Sprekers op deze dagen waren toen, ds. C.J. Hoekendijk, ds. Van Dongen, ds. Labberté en ds. Veldkamp.
Zang was er van mevr. Labberté-Kits.

Inmiddels worden de samenkomsten gehouden in de Kurioskerk waar we elke keer hartelijk worden ontvangen door het kostersechtpaar Dijkstra.

Wat minder bekendheid geniet is dat de voorjaarsconferenties in maart al jaren worden verzorgd door het Fries Maranatha comité bestaande uit een zevental broeders.

In al die jaren is er een fijne samenwerking geweest tussen het comité en Het Zoeklicht wat ook verwacht mocht worden, want het ging en gaat om dezelfde boodschap, n.l. de spoedige wederkomst van onze Here Jezus Christus.

In eerdere gesprekken met elkaar is het verlangen uitgesproken de samenwerking verder uit te bouwen en daarmee ook de samenkomsten in maart samen te organiseren.

Donderdag 16 januari j.l. zijn tijdens een vergadering de plannen verder uitgewerkt en zullen voortaan ook de voorjaarssamenkomsten in maart onder verantwoordelijkheid van Het Zoeklicht georganiseerd worden.

De broeders van het Fries Maranatha comité zullen de organisatie mee blijven verzorgen m.n. op het gebied van publiciteit en de muziekale medewerking. Tevens zijn er plannen om in Leeuwarden en omstreken Zoeklicht-seminars te organiseren. Plaats en onderwerp zal in Het Zoeklicht worden bekendgemaakt.

Samen willen we bouwen aan de toekomst en de boodschap van de spoedige komst van onze Here Jezus Christus in Friesland laten horen.

Namens de broeders van het Fries Maranatha comité, D. Wolbers.