Formatie

Peter de Haan • 93 - 2017 • Uitgave: 6
In de Haagse politiek is net de periode van het formeren van een nieuw kabinet begonnen. Paul Prijt heeft vanuit zijn kennis van meubels een waardevol advies voor de betrokkenen bij het maken van dit kabinet. Uiteraard kunt u daar zelf ook wat mee.
Tijdens de campagne werd veel gesproken over normen en waarden. Zo had de VVD als slogan: Normaal. Doen. Daarmee probeerde deze partij zich op dit thema te laten horen. Maar hoe diep zit het met die normen en waarden. Kim ter Berghe stelt dat we niet alleen te maken hebben met de veel genoemde Joods-christelijke wortels, maar ook de wortel van het kwaad onder ogen moeten zien. Het gaat erom dat we van binnen veranderen. Reformatie dus. En nu niet alleen voor de kerken die dit jaar 500 jaar Reformatie vieren, maar juist heel persoonlijk. ‘Wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken,’ lezen we in Romeinen 12:2.
Een ander belangrijk onderwerp in dit nummer is gebed. Theo Niemeijer heeft het over gebedsverhoring en het groot maken van God. Oscar Lohuis heeft het over onze hulproep ‘Heere, waar bent U?’ in tijden van storm. Mijn gebed voor u is dat ‘gij moogt erkennen wat de wil van God is, het goede, welgevallige en volkomene.’

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht