Fijn en gelukkig?

Martin Penning • 92 - 2016 • Uitgave: 25/26
Rond kerst en oud- en nieuw wensen wij elkaar ‘fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’ toe. Dat wens ik jou, als lezer van dit blad, dan ook toe: ‘fijne en gelukkige feestdagen’. Maar is het leven wel altijd zo fijn en gelukkig?

Als je hierover nadenkt, moet je tot de conclusie komen dat dat niet altijd het geval is. Er zijn allerlei persoonlijke zorgen die jou bezig kunnen houden. En als je de wereldproblemen bekijkt, dan zou je er somber van kunnen worden. Natuurlijk kunnen wij dit met een goed diner of een mooie vakantie even vergeten, maar daarna dringt de vraag toch weer bij ons op: ‘Wat is nu blijvend geluk dat echt deel uitmaakt van mijn leven?’

Tijdens deze feestdagen mogen wij best genieten van een goede maaltijd en de gezelligheid om ons heen. Maar het is ook goed om ons te beseffen dat dit niet de hoofdgedachte van het Kerstfeest is. Tweeduizend jaar geleden heeft er in de historie iets plaatsgevonden wat zijn weerga niet kent. Daar heeft het grootste wonder plaatsgevonden dat ons pas echt gelukkig kan maken. Het is God die uit liefde voor ons de hemel heeft verlaten en naar deze wereld is gekomen om de gebroken relatie tussen Hem en de mens weer te herstellen.

De artikelen in dit blad gaan hierover. Wil je meer weten? Dan raad ik je aan om door te lezen! Naast artikelen die gaan over het geloof, kun je ook lezen over mensen die op zoek zijn gegaan naar God en zijn er ook verschillende mensen die jou persoonlijk iets willen toewensen.

Wil je nu echt fijne Kerstdagen hebben en het jaar 2017 gelukkig ingaan? Dan ligt de sleutel in het leren kennen van God die Zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leeft heeft.
Als dit waarheid in je leven wordt, dan mag ik je dit toewensen: ‘Gezegend Nieuwjaar!’

Martin Penning
Hoofdredacteur van Het Zoeklicht