Feit of fictie?

Peter de Haan • 89 - 2013 • Uitgave: 21
Terwijl we midden in de Regiodagen zitten, bereiden we ons ook al voor op de eerstvolgende studiedag. Op zaterdag 2 november zullen Feike ter Velde en Theo Niemeijer ingaan op wat de Bijbel ons vertelt over de opname van de gemeente. Vindt deze plaats voor, tijdens of na de grote verdrukking? En wat hebben we eraan om ons hierin te verdiepen? Henk Schouten heeft het in dit nummer al over de blijdschap waarmee we naar dit moment uit mogen zien. Geef u op en wordt op deze dag bemoedigd vanuit Gods Woord.
Syrië domineert ondertussen het dagelijkse nieuws. Jan van Barneveld houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten, zeker in het perspectief van Gods beloften voor de toekomst. Een toekomst die steeds dichterbij komt. Dirk van Genderen is begaan met het lot van de Syriërs en bidt: ‘Here, stuur nog een Jona.’
Een Jona, daarbij denk ik ook aan u. Wanneer we de opname van de gelovigen als troostvol vooruitzicht mogen hebben, dan wilt u dit toch ook voor de mensen die u lief zijn? Ach, mag ik u wijzen op de oproep van onze directeur, Frits Boekhoff. En misschien tot 2 november!

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht