Er is een tijd voor� vakantie?!

Peter de Haan • 91 - 2015 • Uitgave: 14/15
Alles heeft zijn uur en ieder ding onder de hemel zijn tijd, lezen we in Prediker 3. Makkelijk voegen we hier zelf aan toe: er is een tijd om te werken en een tijd om uit te rusten. Deze staat er niet tussen, maar zou wel gepast zijn. Immers, de Here God heeft Zelf een rustdag ingesteld en de Here Jezus nodigde Zijn discipelen uit om te rusten. Johan Zijlstra schrijft over dat moment. De discipelen waren zo hard aan het werk, dat rusten erbij inschoot.
Gert van de Weerd plaatst dat in onze tijd. Buiten werktijd worden er nog mailtjes en telefoontjes verwerkt voor de baas. Ondertussen zijn we druk met de sociale contacten op de sociale media. Maar een goed gesprek zit er niet meer in. Herkenbaar? Lees dan vooral verder op pagina 22.
De vakantietijd biedt ook mogelijkheden om eens een boek open te slaan. Jan van Barneveld nodigt u uit om het belangrijkste boek open te slaan, maar pas nadat u de Bijbelquiz hebt gedaan. Verderop in dit nummer en op de achterkant staan nog wat andere aanbevelingen.
Ik wens u een goede zomer toe in de rust die de Here u geeft.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht