Elk moment

Joël Oosterhagen • 96 - 2020 • Uitgave: 10
Hoe voelt u zich als u naar het nieuws kijkt? Wordt u bezorgd? Ligt u er ’s nachts van wakker? Laat me u dit vertellen: er is geen reden om wakker te liggen. Wij hebben een heerlijk en onvoorstelbaar vooruitzicht. Tenminste, als we zijn uitgekomen bij het kruis en de Heere Jezus belijden als verlosser!

Op de voorkant leest u de tekst ‘Zie, hier is uw God’. Dit komt uit Jesaja 40. Hierin wordt een voorstelling gemaakt van Wie God is, hoe groot Hij is en hoe machtig Hij is. Dit zorgt ervoor dat ik mij als mens klein en nietig voel. Maar de Bijbel leert mij Die God kennen in Zijn Zoon Jezus Christus. Het is niet door onze eigen verdienste, maar door Zijn genade dat Hij naar ons zondige mensen heeft omgezien.

Zijn plannen
Door nieuwsberichten, artikelen in de krant of beelden op tv kunnen we bezorgd raken. We kunnen vragen hebben als: ‘Waarom laat God dit toe? Ontbreekt het Hem aan kracht? Heeft Hij geen belangstelling voor ons?’ Maar in dit alles mogen we weten en vertrouwen dat Gods niks uit de hand laat lopen.
Jesaja gaat verder met: ‘Weet je het niet? Ben je doof voor de woorden van God, de woorden die Hij uitsprak voordat de geschiedenis van de wereld begon? Heb je het nooit gehoord en begrepen? God troont boven de omtrek van de aarde!’ Het geeft mij een enorme rust en troost om te weten dat God Zijn beloften nakomt. Hij wil dat wij Zijn plannen kennen. Zijn plannen voor de wereld, voor Israël, voor de gemeente en voor ons persoonlijk.

Kijk omhoog
Als je geïnteresseerd bent om de toekomst te kennen, dan moeten we bij God zijn Die de toekomst heeft bepaald. In de Bijbel staat geschreven wat er zal gebeuren. Wij hoeven het alleen maar te lezen. Alles wat om mij heen gebeurt is een bevestiging dat Gods Woord waarheid is!

Het nieuws is deprimerend en de wereld bevindt zich in een neerwaartse spiraal. De Bijbel zegt dat als u deze dingen ziet gebeuren, u het hoofd niet moet laten hangen. Nee, kijk omhoog want ‘uw verlossing is nabij’. Daar moet u toch wel enthousiast van worden? Jezus komt terug en het kan elk moment zover zijn dat we Hem ontmoeten in de lucht.

Joël Oosterhagen

De Maranatha-verwachting brengt ons dichter…
- bij Gods Woord
- bij God Zelf
- tot Gods volk
- bij de verloren-gaande wereld

Terwijl wij ons losser maken van…
- de wereld
- de zonde
- het onrecht
- het eigen-ik

Johannes de Heer