Eindtijd?

Peter de Haan • 92 - 2016 • Uitgave: 13
In een wereld die geregeerd wordt door geld is een groot handelsakkoord een flinke stap op weg naar een wereldregering. Dit kon u lezen in het vorige nummer. In dit nummer zien we de ontwikkeling naar een wereldgodsdienst. Een religie die alle geloven verbindt. We zien dat deze paus zich hier vol voor inzet. Via de Zoeklicht-app kunt u hier een treffend filmpje van zien bij het artikel van Feike ter Velde.
Wanneer we het hebben over de tekenen van de tijd, gaat het over Israël, Gog en Magog. Maar ook aardbevingen worden genoemd als tekenen van de tijd. Jan van Barneveld beschrijft welke wereldschokkende bevingen de wereld te wachten staan. Om hier vast Jan Harmen Klein Haneveld aan te halen: We zien dat de eindtijd niet plotseling begint, maar steeds duidelijker naar voren komt.
Ondertussen wijzen we u op de christenen in Tessalonica, aan wie Paulus twee van zijn brieven schreef. Zij waren een voorbeeld voor de christenen in de wijde omtrek. Daar kunnen we een voorbeeld aan nemen. Op de Zoeklicht-dag op 1 oktober gaat het daar ook over. Nog even tijd voor actie, want de tijd is nabij.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht