Een verwachtingsvol 2014?

Peter de Haan • 90 - 2014 • Uitgave: 1
Wat 2014 voor ons in petto heeft, dat weet alleen de Here God. Wellicht heeft u al enkele data in uw agenda vrijgehouden, bijvoorbeeld voor een bruiloft, huwelijksjubileum of andere heugelijke viering en leeft u daar verwachtingsvol naar toe. Dat is heel mooi. Helaas komt onheil vaak onverwachts, als donderslag bij heldere hemel. Denkt u aan ziekte, overlijden of echtscheiding binnen het gezin of familie.
Terugkijkend op het afgelopen jaar heb ik dit soort berichten van verschillende kanten gehoord. Maar daarbij waren ook mensen die zich ondanks alle leed gedragen wisten in Gods hand, waardoor verbittering uitbleef. Als christenen hebben we elkaar nodig om ons hieraan te herinneren. Zoek elkaar op in de kerk en/of kom komend jaar naar een van onze bijeenkomsten (zie de agenda op de pagina hiernaast, of in Het Brandpunt).
Als christenen moeten we elkaar ook met liefde behandelen, schrijft Dirk van Genderen. Juist in onze verscheidenheid. Een artikel dat de kern weergeeft van hoe Het Zoeklicht in deze tijd wil staan. Dat lukt misschien niet altijd, maar laat ik dit dan als goede voornemen uiten. Ik wens u een verwachtingsvol 2014 toe, een jaar des Heren en een jaar waarin Hij Het Zoeklicht en u kan gebruiken tot Zijn eer.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht