Een stem uit de hemel?

Joh. de Heer / Frits Boekhoff • 93 - 2017 • Uitgave: 16
Spurgeon, die wel eens de Prins der predikers is genoemd, en onder wiens prediking velen tot bekering kwamen, werd eens uitgenodigd om te komen spreken in het grote Crystal Palace te Sydenham.

Spurgeon vroeg zichzelf af, of zijn stem voldoende volume zou hebben om de grote zaal te vullen. Geluidsversterkers waren er in die tijd nog niet. Spurgeon wilde niet graag het risico lopen dat de bezoekers achter in de zaal hem die avond niet zouden verstaan. Daarom ging hij die namiddag, voordat de samenkomst gehouden zou worden, alleen naar het Crystal Palace, beklom het podium en riep plechtig en zo luid als het hem mogelijk was: “Dit is een getrouw woord en alle aanneming waard, dat Jezus Christus in de wereld gekomen is, om zondaren te behouden” (1 Timoteüs 1:15). Spurgeon was gerust en verliet tevreden de zaal.
Jaren later werd Spurgeon geroepen aan het sterfbed van een eenvoudige man. Spurgeon vroeg hem of hij behouden was voor de eeuwigheid. De ogen van de stervende man straalden. “Al vele jaren,” zei hij. “Op een middag had ik een karwei in het Crystal Palace te Sydenham. Ik was alleen in het grote gebouw. Ik was onbekeerd en gaf er ook weinig om. Plotseling hoorde ik een duidelijke en heldere stem die zei: “Dit is een getrouw woord en alle aanneming waard, dat Jezus Christus in de wereld gekomen is, om zondaren te behouden.” Op dat ogenblik werd ik overtuigd van mijn zondige en verloren toestand, en die boodschap in die lege zaal werd voor mij aanleiding om mij van harte tot God te bekeren. Zo ben ik christen geworden.

Johannes de Heer
Bewerkt door Frits Boekhoff