Een snufje zout

Frits Boekhoff • 96 - 2020 • Uitgave: 12
“U bent het zout van de aarde”, zegt Jezus tegen Zijn volgelingen (Mattheüs 5). Wij kennen zout als een smaakmaker en zo zijn gelovigen de smaakmakers van de wereld. Christenen laten iets proeven van de heerlijkheid die er is in de Heere Jezus Christus.

Zout zorgt er ook voor dat iets niet bederft. Zo zijn de gelovigen vandaag de dag de ‘bederfweerders’ van de wereld. Zolang er nog christenen op aarde zijn, is er hoop. De ongelovige medemens denkt hier vaak anders over. Zij vinden christenen geen smaakmakers maar smaakbedervers. Zij vinden christenen niet bederfwerend maar juist de bedervers.

Heerlijk soepje
In de Bijbel lezen we over de gemeente te Filadelfia. De gemeente die er in de eindtijd zal zijn. Jezus zegt van die gemeente dat ze weinig kracht hebben, maar ze hebben het Woord van God bewaard.
De gelovigen en daarmee de kerk/gemeente kunnen wat van hun kracht hebben verloren, maar laten we niet vergeten dat zelfs met kleine kracht het zout nog zijn werk kan doen. Maak maar eens een lekkere pan soep zonder zout, dat is smakeloos. Je hoeft er maar een snufje zout aan toe te voegen, ziedaar een heerlijk smaakvol soepje. Laten we niet vergeten broeders en zusters dat wij nog altijd het zout van de wereld zijn, in alle zwakheid maar toch in ieder geval dat snufje zout.

Meer betekenis
Als de gemeente wordt opgenomen zal het de wereld snel duidelijk worden dat het kwaad razendsnel om zich heen zal grijpen. Als een dam in een stuwmeer dat in één keer breekt zo zal er een stortvloed van kwaad over de wereld gaan. Dan zal blijken dat de gemeente van veel meer betekenis voor de wereld is geweest dan altijd gedacht. Misschien ook wel tot onze eigen verrassing!

Frits Boekhoff